Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Mi az első jele a szellemi hanyatlásnak?

2015. július 21. 03:00 - angie.keyr

Szeresd a szellemi családodat. (1Péter 2:17, MSG fordítás)

Már korábban említettem, hogy a gyülekezet egy test, nem egy épület vagy szervezet.

Hogy a szerveid el tudják látni a feladatukat, kapcsolatban kell állniuk a testeddel. Ugyanez igaz rád mint Krisztus testének egy tagjára is. Egyedi feladatot kaptál, de nem fogod tudni betölteni, ha nem vagy a része egy élő, helyi gyülekezetnek. A másokkal való kapcsolataidon keresztül fogsz rájönni, hogy mi a szereped az életben.

A Biblia az egyik fordításban ezt mondja: "Minden tag a testtől mint egésztől nyeri el értelmét, és nem fordítva. A test, amiről beszélünk, Krisztus teste, amit a választottak alkotnak. Mindannyian az ő testének részeként találjuk meg létezésünk értelmét és a feladatunkat. A testtől levágott ujjként vagy levágott lábujjként nem sokat érünk, igaz?" (Róm. 12:4-5, MSG fordítás)

Ha egy szervet leválasztanak a testtől, akkor elsorvad és elhal. Nem tud létezni önmagában, ahogy te sem. Ha nem vagy benne a helyi hívőkből álló test vérkeringésében, a szellemi életed elsorvad és végül megszűnik létezni. (Ef 4:16)

A szellemi hanyatlás első jele általában az, hogy valaki rendszertelenül látogatja a gyülekezeti alkalmakat és a hívőkkel való más összejöveteleket. Amikor elkezd háttérbe szorulni az életünkben a hívőkkel való közösség, minden más terület is ki fog siklani.

A Biblia ezt mondja: "Szeresd a szellemi családodat." (1Péter 2:17, MSG ford.)

Az, hogy Isten családjához tartozol, nem egy mellékes és elhanyagolható dolog, hanem bizonyos következményekkel is jár. Az egyház Isten tervét és szándékát közvetíti a világ számára. Jézus azt mondta: "Felépítem az én egyházamat, és a pokol minden ereje sem tudja legyőzni azt" (Máté 16:18, NLT ford.)

Beszéljetek róla

  • Mi a különbség egy szervezet (mint intézmény) és egy biológiai szervezet között?
  • Hogyan befolyásolja az Istennel való kapcsolatodat, amikor kihagysz egy istentiszteletet, egy házi csoport alkalmat vagy egy hívőkkel való más összejövetelt?
  • Milyen változásokat kell meghoznod az életben, hogy több időt és energiát tudj befektetni a Krisztus testében való kapcsolatépítésbe?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.07.14.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása