Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Amikor a tőled telhető legjobban szeretsz

2015. augusztus 04. 03:00 - angie.keyr

"A szeretet sosem adja fel, sosem veszíti el a hitét, mindig reményteljes, és minden körülményt elvisel." (1Kor 13,7 NLT fordítás, második kiadás)

A szeretet nagyon kimerítő dolog tud lenni. Ne hagyd hogy bárki megtévesszen, mert az a fajta szeretet, ami változást hoz a világba, minden porcikádat próbára teszi.

Néha azt érzed, hogy egyszerűen kifogytál a szeretetből. Talán olyan munkád van, ahol emberekkel foglalkozol, talán tanárként, eladóként, felszolgálóként, és hazaérve azt gondolod: "Képtelen vagyok szembesülni még egy szükséggel, problémával, szívfájdalommal." Így egyszerűen leállsz.

Vagy lehet, hogy olyan embert kell szeretned, aki követelőző, önző és sosem viszonozza a szeretetedet. És azt gondolod: "Végeztem. Elég volt."

Bár ez teljesen természetes és emberi, ez nem az a fajta szeretet, amire Isten elhívott bennünket. A Biblia azt mondja: "A szeretet sosem adja fel, sosem veszíti el a hitét, mindig reményteljes, és minden körülményt elvisel." (1Kor 13,7 NLT fordítás, második kiadás). A szeretet sosem adja fel.

Hogyan tudsz ilyen állhatatos szeretettel szeretni? Úgy, hogy te magad is feltöltődsz!

Amikor a gyerekeim fiatalok voltak, elmentünk a családdal egy légi bemutatóra. Lenyűgöző volt látni, hogy hogyan csatlakoztatták a tankert a repülőhöz a levegőben, hogy feltöltsék. Sosem fogom elfelejteni.

El tudsz képzelni valakit, aki repül, és azt mondja: "Nincs szükségem, hogy feltöltsem a tankom!" Ez a repülő lezuhanna és elégne. Amikor hosszú utat tesz meg a gép, újra kell töltsék a tankját.

Ahhoz, hogy azt az állhatatos szeretetet tudd adni, amit Isten szeretne, hogy adj, fel kell töltened a szeretet-tankodat. Ha körülnézel a társadalomban, meglátod, hogy tele van kiégett és tönkrement kapcsolatokkal, mert nem töltötték fel a szeretet-tankjukat az emberek. 

Hogyan töltöd fel a szeretet-tankodat? Azzal kezded, hogy hagyod, hogy Isten szeressen téged!

A Biblia azt mondja: "Azért szeretünk, mert Ő előbb szeretett minket." (1János 4,19). Amikor lestrapált vagy, fáradt, és képtelen vagy bárkinek is szeretetet adni, emlékezz, hogy Isten annyira szeretett, hogy egyszülött Fiát adta, hogy meghaljon érted!

Na ez az igazi feltöltődés! Ez az ami továbbvisz, amikor feladnád.

Beszéljetek róla:

  • Hogyan segít a napi csendességed feltölteni a szeretet-tankod?
  • Milyen módszerekkel tudsz napközben is feltöltekezni, hogy emlékezz Isten szeretetére, és hogy ezáltal jobban tudj szeretni másokat?
  • Mit jelent mindig reményteljes szeretettel szeretni?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.07.28)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása