Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Mi értelme tovább imádkozni, amikor nincs válasz?

2015. augusztus 16. 02:59 - rorsy

"Éppen ezért legyetek éberek, teljes állhatatossággal könyörögve az összes szentekért..." (Efézus 6,18b, NLT ford., második kiadás)

A Biblia így ír az Efézus 6,18-ban: "Éppen ezért legyetek éberek, teljes állhatatossággal könyörögve az összes szentekért..." (NLT ford., második kiadás).

 Miért kellene kitartónak lenned az imádságban, amikor semmilyen választ nem kapsz? Itt van erre a kérdésre négy válasz.

A kitartó imádság összpontosítja a figyelmed.

Amikor újra és újra imádkozol valamiért, azzal nem Istent emlékezteted. Neki nincs szüksége emlékeztetőre. Magadat emlékezteted arra, hogy ki a válaszaid és minden szükséged  forrása. Ha eddig minden imádra, amit csak elmondtál választ kaptál volna, két dolog vált volna valósággá. Először is, az ima a pusztítás fegyverévé vált volna az életedben. Másodszor, soha nem gondoltál volna Istenre, mert csak egy imádság autómata lenne számodra. Ha minden alkalommal, amikor imádkoztál megláttad volna azok eredményét, csak az áldásokra gondolnál. Isten azt akarja, hogy az Áldóra figyelj.

A kitartó imádság megtisztítja a kérést.

Az imára adott válasz hiánya időt ad neked, hogy tisztázd, mit is akarsz tulajdonképpen és hogy finomítsd az imádságaidat. Ha töretlenül imádkozol a mennyei Atyádhoz és valamit újra és újra elismételsz, az megtisztítja az imáidat a puszta szeszélyektől. Ezzel azt fejezed ki: "Istenem, számomra ez valóban fontos." És ez nem jelenti azt, hogy Isten nem akar válaszolni az imáidra, mert akar. Csak azt szeretné, hogy biztos legyél abban, amit kérsz.

A kitartó imádság teszteli a hitedet.

A Jakab 1,3-4-ben ezt olvassuk: "A hitetek próbája állhatatosságot eredményez. Az állhatatosság pedig tegye tökéletessé a cselekedetet, hogy tökéletesek és hibátlanok legyetek..." Az egyetlen módja a lelki növekedésnek, ha a hited megpróbáltatik. Az egyik módja annak, hogy Isten megpróbálja a hitedet az, ha nem válaszol minden imádra.

 A kitartó imádság előkészíti a szíved a válaszra.

Amikor kérsz valamit Istentől, Isten majdnem mindig egy jobb s áldásosabb utat készít elő neked, mint amit te elképzeltél. Néha Isten nem ad választ az imáidra, mert túl kicsiben gondolkodsz. Valami nagyobbat és jobbat akar neked adni. De erre először téged kell előkészítenie. Ezért Isten néha nem válaszol az imáinkra, s ezt arra használja, hogy növekedj általa, hogy felkészülj, és előkészítsen egy jobb s áldásosabb válaszra.

Ne feledd: "Isten mindent sokkal jobban visz véghez, mint ahogy mi azt kérjük vagy elképzeljük." (Efézus 3,20, NCV ford.)

Beszéljetek róla:

  • Miért imádkozol már rég óta? Hogyan finomíthatnád az imádságodat?
  • Ha Isten most azzal tesz próbára, hogy nem válaszolja meg az imádságodat, hogyan tudod megmutatni Neki, hogy készen vagy a növekedésre és arra, hogy elfogadd az Ő akaratát?
  • Gondolj valamire, amiért évek óta imádkoztál és Isten nem válaszolt rá. Miből látod azt, hogy Isten hallgatása áldás volt a számodra?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.08.09.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása