Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Bőven vess, hogy bőven arathass!

2015. szeptember 08. 03:00 - FodorImi

"Aki szűken vet, szűken is arat, és aki bőven vet, bőven is arat. Mindenki úgy adjon, ahogyan előre eldöntötte szívében, ne kedvetlenül vagy kényszerűségből, mert „a jókedvű adakozót szereti az Isten”. Az Istennek pedig van hatalma arra, hogy gazdagon megáldjon titeket, hogy mindenkor minden szükségessel rendelkezzetek, és bőségben éljetek minden jó cselekedetre." (2 Korinthus 9:6-8, NIV fordítás)Mikor adakozol, két alapelvre kell emlékezned, ezek pedig a 2 Korinthus 9:6-8 igeszakaszon alapulnak:
"Aki szűken vet, szűken is arat, és aki bőven vet, bőven is arat. Mindenki úgy adjon, ahogyan előre eldöntötte szívében, ne kedvetlenül vagy kényszerűségből, mert „a jókedvű adakozót szereti az Isten”. Az Istennek pedig van hatalma arra, hogy gazdagon megáldjon titeket, hogy mindenkor minden szükségessel rendelkezzetek, és bőségben éljetek minden jó cselekedetre." (NIV fordítás)

Ez a vetés és aratás törvénye: Amit vetsz, azt fogod aratni – akár jót, akár rosszat. Amit elültetsz, azt kapod vissza. Ez igaz a pénzre és igaz minden másra is. Ha kritizáló vagy, az emberek téged is kritizálni fognak. Ha pletykálkodsz, tippelj, mi lesz? Mások is pletykálni fognak rólad. Ha sértődékeny vagy, az emberek is megsértődnek rád.

Amire szükséged van, adj többet belőle, és még többet fogsz visszakapni. Több energiára van szükséged? Kezdj el edzeni! Több megerősítést, biztatást szeretnél kapni az életedben? Add ugyanezt. Kezdj el más embereket bátorítani, erősíteni!

Ha fogsz egy gabonamagot, és elülteted a földbe, egy magot kapsz vissza? Nem! Én már vetettem kukoricát a kertemben. Mikor egy magot elvetsz a földben, nem egy magot kapsz vissza. Felnő egy szár, rajta egy csomó kukoricacső, és rajtuk kukorica magok ezreit kapod. Amikor egy avokádó magot ültetsz el, az nagy fává nő. Egy avokádót kapsz vissza? Nem. Több ezret. Mindig többet kapsz vissza, mint amennyit beleteszel.

A másik alapelv, hogy a vetés és aratás között mindig időkülönbség, késés van. Mikor elvetsz egy magot a földben, másnap már megkapod a kukoricacsövet? Természetesen nem. Egyik évszakban vetsz, és másik évszakban aratsz. Ugyanez igaz az adakozásra is. Mikor más embereknek adsz, Istennek adsz. Odaszánod az életed, de már másnap learathatod az eredményét? Nem. Van egy várakozási idő, mire Isten megadja az aratást. Miért? Mert Isten próbára teszi a hitedet, hogy lássa, hogy bízol-e benne a vetés és aratás közötti várakozási időszakban.

Mialatt vetsz és várakozol, bízhatsz benne, mert Isten kiárasztja a kegyelmét, hogy „minden szükségessel rendelkezzetek, és bőségben éljetek minden jó cselekedetre.”

Beszéljetek róla:

  • Hogyan vethetsz bőven, és hogyan vethetsz szűken?
  • Mi akadályoz meg abban, hogy bízz Istenben, amíg vársz az aratásra?
  • Mit tegyél, amíg vársz az adakozásod eredményére?


*(Daily Hope by Rick Warren - 2015.09.01.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.