Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan engedelmeskedj hittel

2015. szeptember 10. 03:00 - angie.keyr

"Hit által épített Nóé bárkát és mentette meg családját az özönvíztől. Engedelmeskedett Istennek, aki figyelmeztette olyan dolgokról, amik előtte sosem történtek." (Zsidókhoz írt levél 11:7a)

jesus-christ-cross-prayer.jpg

Hinni azt jelenti, hogy engedelmeskedsz akkor is, ha nem érted, hogy mi az értelme. Az Új Szövetségben egyedül 1050 parancs van, mind a te javadra. Isten olyanokat említ, mint "szeresd az ellenségeidet" és "bocsáss meg azoknak, akik bántanak". Ez nem könnyű! Sok olyan parancs van a Bibliában, ami nehéznek, ésszerűtlennek, valószerűtlennek, elérhetetlennek, sőt akár lehetetlennek is tűnik. Amikor Isten azt kéri, hogy "a szexet a házasságra tartogasd", akkor nem gonoszkodni akar veled, azért mondja, mert jobban tudja nálad, hogy mi a legjobb neked, hogy mi tesz téged boldoggá.

Minden alkalommal, amikor Isten mondd neked valamit, azzal a hitedet teszi próbára. A kérdés a következő: Kiben bízol, Istenben vagy a saját megérzéseidben? Isten igéjében bízol, vagy a világban?

Fogsz engedelmeskedni?

Volt olyan, hogy gyermekként a szüleid olyat kértek tőled, aminek úgy tűnt, hogy semmi értelme? És amikor megkérdezted tőlük, hogy "Miért kell ezt megtennem?", azt válaszolták: "Mert én azt mondtam!"

Ha visszanézel azokra a dolgokra, amikről a szüleid azt mondták, hogy tedd meg, "mert én azt mondtam", helyesnek találod ezeket az utasításokat most? Igen. Látod már ebből a távlatból, hogy miért volt igazuk? Isten egész életedben fog neked utasításokat adni, nem csak gyerekkorod alatt. Amikor 80 éves leszel, Isten azt fogja mondani: "Szeretném, hogy tedd meg ezt!", erre te visszakérdezel: "Miért?", "Mert én azt mondtam" - fogja válaszolni Isten.

Ez egy teszt. A hit: látni azt, ami nincs a szemed előtt, de ugyanakkor engedelmesség is, amikor nem érted hogy miért. Ha nem tanulsz meg engedelmeskedni, rengeteg áldástól esel el, amit Isten neked tartogat.

Ha viszont megtanulod, hogy kérdés nélkül tedd meg, amit Isten kér, még akkor is, ha abszurdnak tűnik, vagy pont az ellenkezője annak, amit természetesnek gondolnál, akkor hitben növekedni fogsz és áldott leszel.

Beszéljetek róla:

  • Van olyan dolog, amit Isten szerette volna, ha megteszel, te viszont úgy gondoltad, hogy lehetetlen?
  • Mit gondolsz, Isten miért kér tőlünk olyan dolgokat, amik saját erőnkből lehetetlenek?
  • Milyen hitbeli lépést kell ma megtenned, hogy engedelmeskedni tudj Istennek?


*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.09.03)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása