Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Szerinted Isten hol tud téged használni?

2015. szeptember 23. 03:00 - angie.keyr

Mindannyian együtt Krisztus teste vagytok, mindegyikőtök egy-egy rész belőle. 1 Korinthus 12:27

Kell hogy tartozz egy gyülekezethez, hogy betölthesd az elhívásod, miszerint más hívőket kell gyakorlati módon szolgálnod. A Biblia azt mondja: "Mindannyian együtt Krisztus teste vagytok, mindegyikőtök egy-egy rész belőle." (1 Korinthus 12:27)

Nagyon nagy szükség van a szolgálatodra Krisztus testében, kérdezd csak meg a helyi gyülekezetet! Mindannyiunknak megvan a maga feladata, és mindegyik feladat fontos. Nincs kis szolgálat, Isten előtt mindegyik számít.

Ugyanígy a gyülekezetben vállalt szolgálatok között sincs jelentéktelen. Vannak amelyek látszanak, és vannak háttérmunkák, amik kevésbé feltűnőek, de mind értékes. A kicsi, vagy nem szem előtt levő szolgálatok hozzák gyakran a legnagyobb változásokat.

Az otthonomban a legfontosabb világító eszköz nem a nagy csillár az ebédlőben, hanem az a kis éjszakai fényforrás, ami miatt nem verem be a kislábujjam amikor éjjel felkelek. Ugyanígy nincs a nagyság és fontosság között összefüggés, amikor Krisztus testében végzett szolgálatokról beszélünk. Mindegyik feladat fontos, mert egymástól függünk, szükségünk van a másikra hogy funkcionáljunk.

Mi történik ha a tested egy része nem működik? Beteg leszel. A tested többi része szenved. Képzeld el mi lenne, ha a májad elkezdene önmagáért élni. "Túl fáradt vagyok, nem akarom a testet tovább szolgálni. Szükségem van egy évre, amikor csak táplálnak. Azt kell tennem, ami nekem a legjobb, hadd vegye át a feladatomat néhány másik rész"

Mi történne? A tested meghalna. Ma rengeteg gyülekezet haldoklik, mert a tagok nem hajlandóak elvégezni a feladatukat. A kispadon ülnek megfigyelőként, és a test szenved.

Isten olyan feladatra hívott el, ami minden képzeletedet felülmúlja. Jó dolgokra teremtett, amiket már el is készített neked. (Efézus 2:10) Mikor másokat szolgálsz, Istent szolgálod.

* (Daily Hope by Rick Warren, 2015.09.16)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása