Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A szelídség belülről jön

2015. október 28. 03:00 - Habakuk

,,Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok, és alázatos szívű.( Máté 11:28-29)

Nagyon fontos, hogy gyakorold is a szelídséget. A szelídség elejét veszi a konfliktusnak, hatástalanítja a kritikát, meggyőző, vonzó, és szeretetet sugároz.

De ami még fontosabb, a szelídség hasonlóvá tesz téged Jézushoz. A Máté 11:28-29-ben ez áll: ,,Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok, és alázatos szívű.”

Várjunk csak egy kicsit... Akkor ez azt jelenti, hogy az a stressz és az a nyomás, amit érzel az életedben azért van, mert nem vagy szelíd? Igen, azt. A Biblia azt mondja, hogy minél szelídebbé válsz, annál jobban hasonlítasz majd Jézusra és annál nagyobb nyugalmat fogsz érezni.

Akarod ezt a békességet? Akarsz olyan lenni, mint Jézus? De nem sétálhatsz ki csak úgy az ajtón és nem erőltetheted magadra a szelídséget. Nem tudod te magad előteremteni a szelídséget, mert legbelül még mindig stressz alatt vagy. Ennek egy ,,belső” munkának kell lennie. Ez Isten Szellemének a gyümölcse, és ez a bensődben kell, hogy megteremjen.

Jézus szelíd és alázatos. Ha megosztod Jézussal a terheidet, akkor szoros kapcsolatban leszel vele. Meg fogod tanulni, hogyan légy még szelídebb és alázatosabb, aztán nyugalmat és békességet fogsz kapni tőle, nem pedig szorongást, és nem leszel nyomás alatt.

Beszéljünk róla

  • Mit jelent felvenni Jézus igáját?
  • Használtad valaha mentségként azt, hogy "nem vagyok valami szelíd ember”? Milyen tanult magatartásformákról szoktuk még néha elhinni, hogy velünk született tulajdonságok?
  • Vettél észre változást az életedben - például szelídebb lettél - azóta, hogy hívő lettél és befogadtad a Szent Szellemet?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015. 10. 21.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása