Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az Úr mindig jelen van, függetlenül attól hogyan érzel

2015. október 30. 03:00 - Babacson

"és így szólt: Meztelenül jöttem ki anyám méhéből, meztelenül is megyek el. Az Úr adta, az Úr vette el, áldott legyen az Úr neve!" Jób 1:21

Amikor még frisssen megtért keresztény vagy Isten nagyon sok visszaigazoló érzést ad és gyakran válaszol a legéretlenebb, legönzőbb imákra, azért hogy tudd, létezik. Amikor aztán hitben nőni kezdesz, elválaszt ezektől a függésektől.

Az hogy Isten mindenütt jelen van és az hogy a jelenléte megnyilvánul két különböző dolog. Az egyik egy tény, a másik gyakran egy érzés. Isten mindig jelen van, még akkor is, amikor nem vagy tudatában és jelenléte túl mély ahhoz, hogy pusztán érzésekben mérd.

Igen, szeretné, hogy érezd a jelenlétét, de sokkal jobban érdekli, hogy bízz benne, mint az hogy érezd őt. A hit és nem az érzéseid tetszenek az Úrnak.

Azok a helyzetek, amelyek a hitedet feszegetik lesznek azok amikor az életed darabokra hullik és Istent sehol sem találod. Ez történt Jóbbal is. Egyetlen egy nap alatt elvesztett mindent, a családját, az üzletét, az egésztségét, mindent, amilye csak volt és 37 fejezeten keresztül Isten egy szót sem szólt.

Hogyan dícsérd az Urat, amikor nem érted, hogy mi történik az életetteddel és Ő csendben van? Hogyan maradsz kapcsolatban krízis idején, amikor nincsen kommunikáció? Hogyan tartsd a szemeid Jézuson, amikor telve vannak könnyel? Azt teszed, amit Jób tett: "Azután a földre esve leborult, és így szólt: Meztelenül jöttem ki anyám méhéből, meztelenül is megyek el. Az Úr adta, az Úr vette el, áldott legyen az Úr neve!" (Jób 1: 20b-21)

Mond el az Úrnak, hogyan érzel. Öntsd ki a szíved neki. minden érzést, amit érzel rakd le elé. Jób is ezt tette, mikor ezt mondta: "Nem maradhatok csendben. Mérges vagyok és el vagyok keseredve.Beszélnem kell ." (Jób 7:11 TEV fordítás)

Felkiáltott, amikir Isten távolinak tűnt. "Amikor mécsese világított fejem fölött, sötétben is az ő világosságánál járhattam;mint amilyen ifjúkorom idején voltam, amikor Istennel közösségben élhettem sátramban" Jób 29:3-4

Isten kezelni tudja a kétségeid, dühöd, félelmed, gyászod, összezavarodottságod és kérdéseid.

Beszéljétek át:

  • Ki az a személy, akihez mész, amikor az élet túl nehéz? Mi az amit mondasz nekik, amit Istennek is el kell mondanod?
  • Milyen az Istenbe vetett hited kívülről nézve, amikor nehézségen mész kerseztül.
  • Miért gondolod, hogy Istent jobban érdekli a hited, mit az érzéseid?

 

* (Daily Hope by Rick Warren - 2015. Október 23.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása