Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan imádkozz hatékonyan?

2015. október 31. 03:00 - Á. Bözse

"Kérlek emlékezz, mit mondtál a szolgádnak, Mózesnek: "Ha hűtlenek lesztek hozzám, szétszórlak titeket a nemzetek között. De ha visszatértek hozzám, és engedelmeskedtek az én parancsaimnak, és azok szerint éltek ... visszahozlak titeket arra a helyre, amit a nevem dicsőségére kiválasztottam. " (Nehémiás 1,8-9 NLT, második kiadás)

Alább található négy titok a megválaszolt imákra Nehémiás élete alapján:

  1. Kérésedet Isten jellemére alapozd. Úgy imádkozz, mintha tudnád, hogy Isten válaszolni fog neked: "Azért várom, hogy válaszolsz erre az imára, mert tudom milyen vagy. Hűséges Isten vagy. Nagyszerű Isten vagy. Szerető Isten vagy. Csodálatos Isten vagy. Tudod kezelni ezt a problémát, Istenem."
  2. Valld meg azokat a bűneidet, amikkel tisztában vagy. Miután Nehémiás arra alapozta az imáit, hogy milyen is Isten, megvallotta a bűneit. Azt mondta: "Mevallom, hogy vétkeztünk ellened. Igen, még a saját családom és én is vétkeztünk! Szörnyű vétket követtünk el azzal, hogy nem engedelmeskedtünk a parancsolataidnak, előírásaidnak és rendeléseidnek, amit adtál nekünk." (Nehémiás 1,6b-7 NLT, második kiadás) Nem Nehémiás hibája volt, hogy Izráel rabságba esett. Nem is született még meg, amikor ez történt, valószínűleg már a fogságban született. Mégis magát is beleszámítja a nemzeti vétekbe. Azt mondja: "Én is része voltam a problémának."
  3. Kérd Istentől, hogy tartsa be ígéreteit. Nehémiás így imádkozik az Úrhoz: "Kérlek emlékezz arra, mit mondtál a szolgádnak, Mózesnek." (Nehémiás 1,8a) El tudod képzelni, hogy azt mondod Istennek, "emlékezz"? Nehémiás emlékezteti Istent egy ígéretére, amit Izráel népének tett. Valójában így imádkozik: "Isten, Mózesen keresztül figyelmeztettél minket, hogy ha hűtlenek vagyunk, el fogjuk veszíteni Izráel földjét. De azt is megígérted, hogy ha megbánjuk amit tettünk visszahozol minket." Kell Istent emlékeztetni? Nem. Elfelejti amit ígért? Nem. Akkor miért tesszük mégis ezt? Mert segít nekünk emlékezni arra, amit Isten megígért..
  4. Legyél pontos abban, hogy mit is kérsz. Ha pontos választ akarsz az imáidra, akkor pontos kérésekkel fordulj Istenhez. Ha az imáid általános kéréseket tartalmaznak, hogyan fogod tudni, hogy azok tényleg megválaszolásra kerültek?

Beszéljetek róla:

  • Mi az a kérés, amit nemrégiben kértél Istentől, de amire még nem kaptál választ?
  • Imádkozz újra azért a kérésért, és kövesd a fenti négy lépést. Hogyan változik meg az imád?
  • Isten milyen ígéreteire kell őt emlékeztetned?

* (Daily Hope by Rick Warren — 2015.10.24.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása