Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Maradj hűséges akkor is, amikor szenvedsz

2015. november 18. 03:00 - angie.keyr

"Azok, akik Isten akaratából szenvednek, kötelezzék el magukat hűséges Alkotójuk mellett, és tegyék továbbra is azt, ami jó." (1Péter 4:19, NIV fordítás)

Vannak emberek, akik azt mondják, hogy Isten azt akarja, hogy mindenki milliomos legyen, hogy Isten nem akarja, hogy bárki is rákos legyen, vagy hogy Isten azt szeretné, ha nem lennének problémák az életedben. 

De a Biblia azt mondja, hogy a szenvedés néha Isten akarata az életünkben. Miért? Mert ettől még inkább olyanná válunk, mint Jézus; mert elmélyíti a hitünket; mert mennyei jutalmat kapunk majd érte; mert építi a személyiségünket; és megtanít arra, hogy dicsőítsük Istent ahelyett, hogy aggódnánk.

Háromféle szenvedés létezik a világban. Az egyik az általános szenvedés. Ez az, amit mindenki átél, legyen az baptista, buddhista, muszlim, ateista vagy bárki. Mindenki szenved bizonyos dolgok miatt. Ha hurrikán csap le egy városra, az nem csak a keresztényeket fogja érinteni. Vannak szenvedések, amik a világon minden embert sújthatnak.

A második fajtája a szenvedésnek a testi szenvedés, ami legtöbbször a bűneink következménye. Például ha kicsapongó erkölcsi életet élek és emiatt nemi betegséget kapok, akkor az az én hibám, és nem Istené vagy másé. Csakis az enyém. Ha többet költök, mint amennyit keresek, és adósságba kerülök, aztán anyagi csődbe megyek, az se másnak a hibája, hanem az enyém. Ilyenkor a szenvedés tehát a saját bűneim és a rossz döntéseim miatt van az életemben.

De nem a bűn okoz minden szenvedést. A Biblia azt mondja, a szenvedés néha Isten akarata, mert őt jobban érdekli a személyiséged fejlődése, mint a kényelmed. 

A Biblia azt mondja az 1Péter 4:19-ben "Azok, akik Isten akaratából szenvednek, kötelezzék el magukat hűséges Alkotójuk mellett, és tegyék továbbra is azt, ami jó." (NIV ford.)

Bármilyen nyilak is repülnek feléd, bármilyen szenvedéseken mész át a hited miatt, Isten azt akarja, hogy hűséges maradj hozzá és továbbra is tegyél jót másokkal. Könnyű ez? Nem mindig. Kell hozzá hit? Mindenképp. Megéri? Nagyon.

Beszéljetek róla

  • Amikor szenvedésen mész keresztül, hogyan segít változtatni a nézőpontodon az, hogy segítesz másokon és jót teszel másokkal?
  • Milyen élethelyzetekben kell kiállnod Krisztus mellett még akkor is, ha ez ellenállást vált ki másokból? 
  • Mit jelent az, hogy elkötelezed magad Isten mellett?

*(Daily Hope by Rick warren, 2015.11.11.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása