Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Van időd arra, hogy tedd, amit Isten akar

2015. december 05. 03:00 - Florabell

"Mindannyiunknak... örömünket kellene lelnünk abban, amiért dolgozunk. Ez Isten ajándéka." (Préd. 3:13, GNT fordítás)

Ebben a 21. századi világban, amelyre általánosan jellemző a túl sok munka, a túl sok feszültség és a túl sok teendő, végtelenül aktuális és felszabadító lehet a mondat, hogy igenis van időnk arra, hogy tegyük Isten akaratát.

Ha úgy érzed, nem elég egy nap arra, hogy minden teendőd beleférjen, akkor két lehetőség áll fenn:

  1. Olyan dolgokat teszel, ami nem Isten terve a számodra arra a napra.
  2. Isten tervének megfelelő dolgokat teszel, de nem a megfelelő módon.

Isten nem tesz olyat, hogy átnyújt egy listát az elvégzendő dolgokról, de nem ad hozzájuk elég időt. Lehetséges, hogy túl sok mindent akarsz elvégezni, vagy esetleg elvesztegeted az idődet. Más lehetőség nincs.

Akárhogyan is, meg kell tanulnod élvezni a pillanatot. A Biblia azt mondja: "Mindannyiunknak... örömünket kellene lelnünk abban, amiért dolgozunk. Ez Isten ajándéka." (Préd. 3:13, GNT fordítás)

Nagyon sokan esünk bele egy óriási csapdába, amit én "majd ha...., akkor...." gondolkodásmódnak nevezek. Azt hisszük, hogy majd ha elérünk egy bizonyos célt, akkor boldogok leszünk. Lehet ez a cél például a diploma megszerzése, egy házasságkötés vagy valamilyen anyagi cél. A probléma az, hogy nem leszel boldog, amikor eléred. Körülbelül három másodpercig élvezed majd, hogy elérted a célod, aztán megkérdezed magadtól: "És akkor most mi lesz?" És újra minden kezdődik elölről.

Elhasználtnak, kiégettnek, feszültnek érzed magad? Isten ennél jobbat akar neked. Ha túl nagy a terhed, az nem Jézustól van. Ő azt mondja a Máté 11-ben: "Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik belefáradtatok súlyos terheitek cipelésébe, és én megnyugvást adok nektek... a teher, amit én adok nektek, könnyű." (Máté 11:28,30 - NCV fordítás).

Életed minden pillanata Isten ajándéka. Ő nem akarja, hogy egyetlen pillanatról is lemaradj.

Beszéljetek róla:

  • Van olyan időszak vagy pillanat a múltadban, amit most bánsz, hogy képtelen voltál élvezni a sok teendőd miatt?
  • Vannak olyan elért céljaid, amelyekről azt remélted, megelégedéssel töltenek majd el, de nem így lett?
  • Hogyan kellene átalakítanod a fontossági sorrendedet és az időbeosztásodat, hogy legyen elég időd mindarra, ami Isten terve számodra?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2015.11. 28.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása