Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Bocsáss meg, mert Isten is megbocsátott neked

2015. december 15. 03:00 - mirjam07

"...legyetek mindig kedvesek és együtt érzők! Bocsássatok meg egymásnak, amiként Isten is megbocsátott nektek Krisztusban." (Ef. 4:32)

Életünk során mindannyian sérülünk. Sokszor tudatosan sértenek meg bennünket szavakkal vagy tettekkel. Valahányszor azt a szót olvassuk, hogy "megbocsátás", azonnal eszünkbe jutnak szívfájdalmak, sértések és problémák a múltunkból. Az emlékek még mindig frissek, mert nagyon mélyen sérültünk meg.

Mivel ennyire mélyen sérülünk, gondolni is nehéz arra, hogy megbocsátunk az elkövetőnek. A Biblia azonban nagyon fontos okot ad a megbocsátásra.

Azért bocsátunk meg másoknak, mert Isten is megbocsátott nekünk.

Az Efézus 4:32-ben ezt mondja a Biblia: "...legyetek mindig kedvesek és együtt érzők! Bocsássatok meg egymásnak, amiként Isten is megbocsátott nektek Krisztusban." (Ef. 4:32). Gondold végig, Istennek mi mindent kellett megbocsátania neked, ez arra ösztönöz majd, hogy sokkal megbocsátóbb legyél azok iránt, akik téged megsértenek.

Ennek az ellenkezője is igaz. Ha nem érzed, hogy megbocsáttattak a bűneid, akkor neked is nagyon nehéz lesz őszintén megbocsátanod. Ha nagyon nehezen bocsátasz meg másoknak, valószínűleg nem érzed át a teljes bűnbocsánatot.

Beszéljetek róla:

  • Amikor a megbocsátásra gondolsz, ki jut eszedbe? Ha olyan valaki, akinek meg kell bocsátanod, mit fogsz most tenni?
  • Milyen kézzelfogható dolgot tehetsz annak érdekében, hogy kimutasd megbocsátásodat valaki felé, aki a múltban megbántott téged?
  • Hogyan fejezheted ki köszönetedet Isten iránt az ő megbocsátásáért?

 

*(Daily hope by Rick Warren, 2015.12.08.)

Szólj hozzá!
Címkék: megbocsátás

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása