Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Nehézséget okoz Istent szeretni?

2015. július 12. 03:00 - sema22

"Mert őbenne kiválasztott minket magának már a világ teremtése előtt, hogy szentek és feddhetetlenek legyünk előtte szeretetben. Előre el is határozta, hogy fiaivá fogad minket Jézus Krisztus által, akarata és tetszése szerint." (Efézusi 1:4-5, NLT fordítás)

sw-8-11.png


Nemrég bejött egy férfi az irodámba, és ezt mondta: "Keresztény vagyok, de egyáltalán nem érzem azt, hogy növekednék lelkileg. Olyan, mintha meg lennék rekedve."

Megkérdeztem: "Mit gondolsz, mi lehet a gond?"

Azt válaszolta: "Szerintem az, hogy nem szeretem Istent eléggé."

Azt mondtam neki, hogy "Nem ez a te problémád. Nem az a probléma, hogy nem szereted eléggé Istent. A te gondod az, hogy nem érted, hogy ő mennyire szeret téged."

Mindig a szeretet a válasz a szeretetre. A Bibliában azt olvassuk, hogy "Azért szeretünk, mert ő előbb szeretett minket." (1 János 4: 19, NIV fordítás) Amikor azt mondod, hogy "Nem szeretem Istent.", akkor az azért van, mert nem érted, hogy ő mennyire szeret téged. 

Ahhoz, hogy megértsd életed célját és elhívását, először Isten természetét kell megismerned, megértened. Isten maga a szeretet. A szeretet a természetének az alapeleme. Isten az egyetlen oka annak, hogy a világegyetemben létezik a szeretet. A hangyák és csigák nem képesek szeretni, de te Isten képzeletében születtél, ezért tudsz szeretni.  

Az ok, amiért létezel az, hogy Isten szeretni akar téged. Életed elsődleges célja, hogy Isten által szeretve légy! Igen, nagyon fontos szolgálni, engedelmeskedni és bízni benne, de az elsődleges cél szeretni Őt. 

"Mert őbenne kiválasztott minket magának már a világ teremtése előtt, hogy szentek és feddhetetlenek legyünk előtte szeretetben. Előre el is határozta, hogy fiaivá fogad minket Jézus Krisztus által, akarata és tetszése szerint." (Efézus 1: 4-5, NLT fordítás)

Vésd be ezt az elmédbe: Az elsődleges feladat nem az, hogy tegyünk valamit, hanem az, hogy szeretve legyünk Isten által.  

Beszéljetek róla: 

  • Hogyan reagálsz arra az igazságra, hogy az elsődleges elhívásod az, hogy jó kapcsolatod legyen Istennel?
  • Gondold át a jelenlegi kapcsolatod Istennel. Több benne a szabály, reguláció és hagyomány, mint a szeretet?
  • Mi lenne a természetes hatása annak, hogy valaki Isten által szeretve van? Milyen hatással lenne ez a többi kapcsolatodra?

 
*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.07.05.)

Szólj hozzá!

Tudsz úgy szeretni, mint Jézus?

2015. július 11. 03:00 - Lilla:)

"Mindannyian együtt alkotjátok Krisztus testét és mindannyian a részei vagytok." (1 Korinthus 12:27, NLT fordítás)

heart-wooden-wall.jpg

Egymagadban nem vagy Krisztus Teste. Szükséged van másokra is ahhoz, hogy ez kifejezésre juthasson. Együtt, nem pedig külön-külön vagyunk az ő Teste.

A gyülekezeti család segít kimozdulni az önközpontú elszigeteltségből. A helyi gyülekezeted egy osztályterem, ahol megtanulhatod, hogy hogyan lehetsz Isten családjának része. Ez egy gyakorlati hely, ahol elsajátíthatod az önzetlen, együttérző szeretetet.

Élő tagként megtanulhatsz másokról gondoskodni és megoszthatod másokkal a tapasztalataidat: "Ha test egyik része szenved, a test többi része is vele szenved. Ha a test egyik tagját elismerés éri, a test többi része is
osztozik vele benne." (1 Korinthus 12:26, NCV fordítás)

Csak úgy ismerhetjük meg az igazi közösséget és élhetjük át azt a megtapasztalást, amiről az Új Szövetség ír, ha, élő tagként, állandó kapcsolatban vagyunk a hétköznapi, tökéletlen hívőkkel, kapcsolódva és egymásra támaszkodva. (Efézus 4:16, Róma 12:4- 5, Kolossé 2:19, 1 Korinthus 12:25)

Egy biblikus közösségben lenni azt jelenti, hogy annyira elkötelezzük magunkat egymás felé, mint Jézus irányában. Isten azt várja tőlünk, hogy egymásért áldozzuk oda az életünket. Sok kereszténynek, aki ismeri a János 3:16-ot, nincs tudomása az 1 János 3:16-ról: "Abból ismerjük a szeretetet, hogy ő az életet adta értünk; ezért mi is tartozunk azzal, hogy életünket adjuk testvéreinkért." (NIV fordítás)

Ez az az önfeláldozó szeretet, amit Isten szeretné, hogy az embertársaidnak megmutass - a hajlandóságot arra, hogy olyan módon szeresd őket, ahogy Jézus szeret téged.

Beszéljetek róla:

  • Milyen fajta egyensúly van az életedben a Krisztus testével való kapcsolattartás és a nem hívő ismerőseiddel való időtöltés között?
  • Valószínűleg nem kell majd feláldoznod az életed valaki másért, de hogyan tudod kimutatni az önfeláldozó szeretetet más hívők felé?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.07.04.)

Szólj hozzá!

A félelmeid megakadályoznak abban, hogy szabad legyél?

2015. július 10. 03:00 - Florabell

"Ha a Fiú megszabadít téged, akkor igazán szabad leszel" (János 8:36, TEV fordítás)

freedomfrankl.jpg

A világ fogalmai szerint az a szabadság, amikor semmi nem korlátoz: "Azt teszek, amit akarok, azt mondok, amit akarok, és senki ne szóljon bele!" Talán sérülést okozol mindenki másnak, de a saját utadat járhatod. Megkaphatod a teljes szabadságot, de csak teljes önzés árán.

A Biblia szerint az igazi szabadsághoz egyedül Jézuson keresztül vezet az út: "Ha a Fiú megszabadít téged, akkor igazán szabad leszel." (János 8:6, TEV fordítás)

Az igazán szabad ember szabad a félelmektől, teljesen szabad a bűntől, az aggodalomtól, a keserűségtől és a haláltól.

Hogyan szabadulhatsz meg ezektől a félelmektől? Úgy, hogy engeded, hogy Isten szeressen. János apostol azt tanítja, hogy "a szeretetben nincs félelem, sőt, a teljes szeretet kiűzi a félelmet." (1 János 4:18).

Amikor felismered, hogy Isten mennyire szeret téged, akkor elkezdesz valóban szabadon élni. Sőt, azzal, hogy rájössz, hogy "Isten a szeretet.", dicsőíted őt. A dicsőítés egyik formája az, amikor egyetértesz azzal, hogy ő szerető, gondoskodó, nagylelkű Isten és "...mi ismerjük és hisszük azt a szeretetet, amellyel Isten szeret minket..." (1 János 4:16a).

Beszéljetek róla:

  • Hogyan tart távol a közösségtől a világ szabadságról alkotott felfogása?
  • Hogyan tapasztaltad meg a szabadságot, mióta hívő lettél?
  • Milyen téren van ma szükséged arra, hogy megbízz Isten szeretetében?


*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.07.03.)

Szólj hozzá!
Címkék: félelem szeretet

Nem vagy magadra hagyva többé!

2015. július 09. 03:07 - mintyovanviki

"…úgy sokan egy test vagyunk a Krisztusban, egyenként pedig egymás tagjai." (Róma 12:5, NIV ford.)

Az elívás lényege nem csupán a hit, hanem az is, hogy tartozz valahová.

Közösségbe lettünk teremtve, a közösségért lettünk megformálva, egy családot alkotva, és senki sem töltheti be Isten céljait egyedül. A Biblia nem ismer magányos szenteket vagy remetéket, akik más hívőktől elzárkózva, közösségi élettől megfosztva éltek.

A Biblia azt mondja, hogy egy test vagyunk, tagjai vagyunk egymásnak, egybeilleszkedünk, együtt épülünk fel, összetartozunk és együtt ragadtatunk majd el (1 Korinthus 12:12, Efézus 2:21-22, 3:6; Kolossé 2:19; 1 Thesszalonika 4:17) 

Nem vagy magadra hagyva többé!

Míg a Krisztussal való kapcsolatod személyes, Isten nem magányos keresztyénként képzelt el. Isten családjában minden hívővel kapcsolatban vagy és mi egymáshoz tartozunk mindörökké. A Biblia azt mondja: „…úgy sokan egy test vagyunk a Krisztusban, egyenként pedig egymás tagjai.” (Róma 12:5, NIV ford.)

C.S.Lewis megjegyezte, hogy a „tagság” keresztény eredetű szó, de a világ teljesen lecsupaszította az eredeti jelentését. Az üzletek kedvezményeket ajánlanak tagjaiknak, a reklámügynökségek a tagok neveit használják fel, hogy levelező listákat készítsenek. A templomokban a tagság gyakran csak annyit jelent, hogy egyszerűen adod a nevedet egy követelménymentes és elvárás-mentes névjegyzékhez

Pál szerint egy gyülekezet tagjának lenni azt jelenti, hogy egy élő test élő szervének kell lenni, továbbá elengedhetetlen és összefüggő része Krisztus Testének. Szükséges újra gondolni és gyakorolni a bibliai tagság jelentését. A gyülekezet egy test, nem egy épület; egy élő organizmus, nem egy szervezet. (Róma 12:4-5; 1 Korinthus 6:15, 12:12-27)

Isten céljai az ő egyháza számára hasonlóak a neked szánt 5 céllal. A dicsőítés segít, hogy Istenre figyelj, a közösség segít, hogy szembenézz az élet nehézségeivel, a tanítványság segít, hogy megerősítse a hitedet, a szolgálat segít, hogy megtaláld az ajándékaidat és az erő segít, hogy betöltsd a küldetésedet.

Semmi sem hasonlít a világon az egyházhoz!

 

Beszéljünk róla:

• Mit gondolsz mit várhat az egyház a tagjaitól?

• Hogyan töltöd be a céljaidat, mint Krisztus testének egy tagja a helyi gyülekezetedben?

• Miért bonyolultabb néha a közösséget választani a magányosság helyett?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2015.07.02.)

 

Szólj hozzá!

Kitakarítod a házat mielőtt megjön a takarítónő?

2015. július 08. 03:00 - magyarosijulia

„Isten abban mutatta meg hatalmas szeretetét irántunk, hogy amikor még bűnösök voltunk, elküldte Krisztust, hogy meghaljon érettünk.” (Róma 5:8, NLT fordítás).

Minden, amit Jézus érted tett, szeretetből tette. A Biblia azt mondja, Isten azért teremtett, hogy szeressen téged. Az egyetlen ok, amiért életben vagy, amiért teremtettél, hogy szeressen az Isten.

Isten nem csak mondta, hogy szeret, hanem meg is mutatta. A Biblia azt mondja: „Isten abban mutatta meg hatalmas szeretetét irántunk, hogy amikor még bűnösök voltunk, elküldte Krisztust, hogy meghaljon érettünk.” (Róma 5,8 NLT fordítás, második kiadás). Azt írja, amikor még bűnösök voltunk, tehát még mielőtt ismerted volna Istent, mielőtt még tudtad volna, hogy szüskéged van Rá az életedben, Jézus meghalt érted.

Van egy tévhit, amely azt mondja, hogy meg kell tisztítanod a cselekedeteidet, mielőtt Istenhez mennél: „Össze kell szedjem magam! Van egy pár dolog az életemben, amit rendbe kell rakjak előbb, és utána mehetek Istenhez.”

Ez olyan, mintha megmosnád a fogad mielőtt fogorvoshoz mész, vagy elmosnád az edényeket mielőtt a mosógatógépbe teszed, vagy összeszeded a házat, mielőtt a takarítónő odaér.

Isten figyelmeztet: „Ne, ne! Nem kell megtisztítanod a cselekedeteidet, csak hozz mindent ide elém! Hozd elém minden problémádat. Nálam minden választ megtalálsz. Jöjj, úgy, ahogy vagy!”

A Biblia azt írja: „Megmenekülsz, ha őszintén mondod, hogy Jézus az Úr, és ha teljes szíveddel hiszed, hogy Isten feltámasztotta Őt a halálból. Isten elfogad és megment, hogyha őszintén elhiszed ezt és elmondod másoknak.” (Róma 10:9-10, CEV fordítás).

Isten nem azt kéri, hogy olyasmit ígérj, amit nem tudsz betartani. Isten azt kéri, hogy elhidd az ígéretet, amit egyedül Ő tud betartani.

Beszéljetek róla:

  • Melyek azok a dolgok, melyekben próbáltál rendet rakni, mielőtt Istenhez fordultál?
  • Szerinted hogy érzi magát Isten, ha a saját alkotása visszautasítja?
  • Mit jelent számodra, hogy Isten elfogad úgy, ahogy vagy?

 

(Daily Hope by Rick Warren, 2015.07.01)

Szólj hozzá!
Címkék: Isten szeret
süti beállítások módosítása