Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A félelmeid megakadályoznak abban, hogy szabad legyél?

2015. július 10. 03:00 - Florabell

"Ha a Fiú megszabadít téged, akkor igazán szabad leszel" (János 8:36, TEV fordítás)

freedomfrankl.jpg

A világ fogalmai szerint az a szabadság, amikor semmi nem korlátoz: "Azt teszek, amit akarok, azt mondok, amit akarok, és senki ne szóljon bele!" Talán sérülést okozol mindenki másnak, de a saját utadat járhatod. Megkaphatod a teljes szabadságot, de csak teljes önzés árán.

A Biblia szerint az igazi szabadsághoz egyedül Jézuson keresztül vezet az út: "Ha a Fiú megszabadít téged, akkor igazán szabad leszel." (János 8:6, TEV fordítás)

Az igazán szabad ember szabad a félelmektől, teljesen szabad a bűntől, az aggodalomtól, a keserűségtől és a haláltól.

Hogyan szabadulhatsz meg ezektől a félelmektől? Úgy, hogy engeded, hogy Isten szeressen. János apostol azt tanítja, hogy "a szeretetben nincs félelem, sőt, a teljes szeretet kiűzi a félelmet." (1 János 4:18).

Amikor felismered, hogy Isten mennyire szeret téged, akkor elkezdesz valóban szabadon élni. Sőt, azzal, hogy rájössz, hogy "Isten a szeretet.", dicsőíted őt. A dicsőítés egyik formája az, amikor egyetértesz azzal, hogy ő szerető, gondoskodó, nagylelkű Isten és "...mi ismerjük és hisszük azt a szeretetet, amellyel Isten szeret minket..." (1 János 4:16a).

Beszéljetek róla:

  • Hogyan tart távol a közösségtől a világ szabadságról alkotott felfogása?
  • Hogyan tapasztaltad meg a szabadságot, mióta hívő lettél?
  • Milyen téren van ma szükséged arra, hogy megbízz Isten szeretetében?


*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.07.03.)

Szólj hozzá!
Címkék: félelem szeretet

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása