Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A hithez szükség van képzelőerőre

2016. január 14. 03:00 - Lilla:)

"Tekintetünket állandóan olyan dolgokon tartjuk, amelyeket nem lehet látni. Mert azok a dolgok, amiket most látunk, hamarosan elmúlnak, azonban azok a dolgok, amiket nem látunk, örökké megmaradnak." (2Korinthus 4:18 - NLT fordítás)

Amikor nem látsz valamit fizikai valóságában, akkor azt el kell képzelned. A képzelőerő elengedhetetlen a hitben járáshoz.

A Zsidókhoz írt levél 11:1 ezt mondja: "A hit bizalom, hogy amit remélünk, az meg fog történni; bizonyosságot ad számunkra azokról a dolgokról, amelyeket nem látunk." (NLT ford.)

A hit az, amikor valamit remélünk, és tudjuk, hogy az meglesz. De ahhoz, hogy remélni tudj valamit, először el kell képzelned.

A Zsidókhoz írt levél 11. része a bibliai "Hírességek Csarnoka". Amikor végigolvasod a hit-hősökről szóló történeteket, rájössz, hogy mindannyian azért váltak a hit hőseivé, mert használták a képzelőerejüket.

Például, Isten a következőt mondta Ábrahámnak: "Kilencven éves vagy, és nincsenek gyermekeid. Én azonban megváltoztatom a neved Abrámról Ábrahámra, ami azt jelenti: nagy nemzet atyja."

Azt mondta Ábrahámnak, hogy menjen ki este és számolja meg a csillagokat, mert annyi unokája és dédunokája lesz. És ők ma Izrael népe. Mit tesz Isten akkor, amikor azt kéri Ábrahámtól, hogy számolja meg a csillagokat? Ráveszi arra, hogy használja a képzelőerejét. Azt mondja neki, hogy "szeretném, ha elképzelnéd és magad előtt látnád, amit az életedben teszek."

A Biblia azt mondja a 2Korinthus 4:18-ban: "Tekintetünket állandóan olyan dolgokon tartjuk, amelyeket nem lehet látni. Mert azok a dolgok, amiket most látunk, hamarosan elmúlnak, azonban azok a dolgok, amiket nem látunk, örökké megmaradnak."

Nem láthatod az Atyát, a Fiút és a Szent Szellemet, de ők örökké megmaradnak. Nem láthatod a saját lelkedet, de az is örökké megmarad.

A Biblia azt mondja, hogy a maradandó dolgokra kell koncentrálnod - azokra a dolgokra, amiket nem láthatsz most a szemeiddel. És hogyan tudsz arra fókuszálni, amit nem látsz? Úgy, hogy használod a képzeleted.

A képzeleted alakítja az életed. Ahhoz, hogy hitben járj, elengedhetetlenül fontos.

Beszéljetek róla:

  • Hogyan segít a képzeleted abban, hogy megértsd, amit olvasol a Bibliában, és emlékezz is rá?
  • Nehéz a képzeletedet használni, amikor a hitről van szó? Mit gondolsz, miért van ez?
  • Mondd el, milyen kép él az elmédben, illetve a képzeletedben a hited néhány alapvető elemével kapcsolatban. Milyen kép él benned például a Szent Szellemről, a Mennyről vagy Isten akaratáról. Minek a hatására formálódik egy bennünk keletkező kép?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.01.07.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása