Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A dicsőítés megújítja erődet

2016. január 23. 03:00 - mirjam07

"Dicsérjétek az Urat örömmel, jöjjetek elé örömteli énekkel!" (Zsoltárok 100:2 NLT fordítás, 2. kiadás)

baff5401c5287383ccaf7f463bb83e1f.jpeg

Hited megerősödéséhez szükséged van arra, hogy másokkal közösen dicsérd az Urat. A dicsőítés Istenért van, de számodra is nagyon sok áldást hordoz. A közös dicsőítés két legnagyobb nyeresége, hogy megújítja hitedet, és helyreállítja örömödet.

Az Ézsaiás 40:31-ben ezt olvassuk: "De akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el."

Hányszor volt olyan, hogy vasárnap reggel úgy keltél, hogy: "Annyira fáradt vagyok. Tényleg nincs erőm elmenni a gyülekezetbe", aztán amikor mégis elmentél, és dicsőítetted az Urat, megteltél erővel? Ez azért van, mert a dicsőítés megújít. Megerősít. Megerősíti hitedet.

Abból nem fogsz erőt nyerni, hogy golfot nézel a tévében. Attól csak egyre lustább leszel. Ha viszont más hívőkkel együtt dicsőíted Istent, megújulsz.

Lelkipásztorként néha úgy érzem magam, mint az edző a "Rocky" c. boxfilmben. Rocky kint van a küzdőtéren, szívét-lelkét beleadja, és éppen laposra verik. Megszólal a csengő. "Hála Istennek" - mondja, és leül a küzdőtér sarkába. Ekkor jön az edző, és azt mondja: "Jól csinálod." Ráönt egy kis vizet, vállon veregeti, és így szól: " Most pedig gyerünk vissza!"

Néha úgy érzem, én is ezt teszem vasárnapról vasárnapra a gyülekezetemben. Elmondom nekik: "Nagyszerű munkát végeztek. Most pedig gyerünk vissza! Meg tudjátok csinálni!" De nem én vagyok az, aki megújitja erejüket. Hanem Isten Igéje. A zene, az imádság és a közös dicsőítés a többi hívővel.

Ezt mondja a Biblia a Zsoltárok 100:2-ben: "Dicsérjétek az Urat örömmel, jöjjetek elé örömteli énekkel!" (NLT fordítás, 2. kiadás)

Azt gondolom, hogy örömünket kell lelnünk abban, hogy gyülekezetbe járunk. Ez talán furcsán hangzik számodra, mert nem így nőttünk fel, vagy mert nem így érzed magad abban a gyülekezetben, ahová jársz. De a Biblia azt mondja, hogy dicsérjük az Urat örömmel - nem unottan, szomorúan, mérgesen, vagy kötelességből. Örömmel kellene énekelned a gyülekezetben! A gyülekezetnek hatással kellene lennie rád. A dicsőítésnek meg kellene újítania hitedet, és helyreállítania örömödet.

"Örülök, ha ezt mondják nekem: Az ÚR házába megyünk!" (Zsoltárok 122:1)

Beszéljetek róla:

  • Mit gondolsz általában a gyülekezetbe járásról? Mi késztet arra, hogy elmenj a gyülekezetbe?
  • Ha nem tetszik a gyülekezetedben a dicsőítés, mit gondolsz, mit szeretne Isten, hogy reagálj erre?
  • Mit gondolsz, örömteli dolog gyülekezetbe járni? Ha nem, szerinted a gyülekezet miatt, vagy miattad van ez? 

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.01.16) 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása