Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten ismer, és törődik veled

2016. június 10. 03:00 - Lilla:)

"Amilyen irgalmas az apa fiaihoz, olyan irgalmas az ÚR az istenfélőkhöz." (Zsoltárok 103:13.)

Isten gondoskodó, szerető, könyörületes atya. Jobban szeret téged, mint azt megértheted. Jobban szeret téged, mint azt valaha felfoghatod. Isten a szeretet, és azért teremtett téged, hogy szerethessen. Minden cselekedetével szeret téged, és kegyelme semmihez sem hasonlítható. Isten egy gondoskodó apa.

A Biblia azt mondja a 103. Zsoltár 13. versében: "Amilyen irgalmas az apa fiaihoz, olyan irgalmas az ÚR az istenfélőkhöz." Az életed minden részletével kegyelmesen törődik.

A tanítványok többsége hivatásos halász volt. Egyik nap, amikor kimentek halászni, Jézus elfáradt, összekuporodott a hajó egyik végében, és elaludt. A feltámadó vihar nem kellett volna, hogy aggassza a tanítványokat. Halászként hozzászokhattak már a viharokhoz, de ez tényleg nagy lehetett, ha így megijedtek. A hajó rázkódott, dülöngélt, és víz került a hajóba. Őrjöngtek a félelemtől, és felébresztették Jézust, hogy feltegyék neki az élet legfontosabb kérdését: "Uram, téged nem érdekel?"

Te és én is folyton feltesszük ezt a kérdést Istennek ezerféle módon: "Istenem, láttad annak az orvosnak a jelentését? Téged nem érdekel? Látod, hogy milyen káosz a házasságom? Nem érdekel? Látod, hogy milyen kevés pénzünk van a bankban, és mennyi számlát kellene befizetnünk? Érdekel egyáltalán? Látod, hogy mivel küszködnek a gyermekeim az iskolában? Foglalkozol vele? Ismered ezt a félelmet, ami lefoglalja a gondolataimat, amitől képtelen vagyok szabadulni. Téged nem érdekel?"

A válasz az, hogy de igen, Istent érdekli. Sőt, ő jobban törődik vele, mint te magad. Segíteni akar neked, jobban, mint ahogy te a segítségre vágysz. Ő tudja, hogy mi segítség a számodra, jobban, mint ahogy azt te el tudnád képzelni. Ő ismer, és törődik veled.

"Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok" (1 Péter 5:7.)

Ha megtapasztaltad már, hogy a Mennyei Atya könyörületesen és állandóan törődik veled, nem tudsz mást tenni, csak viszonozni az ő szeretetét. Ha úgy érzed, hogy Isten millió mérföldre van tőled, az csak azért van, mert nem érted, hogy milyen kedves, törődő Atya ő valójában. Ennek megértése az első lépés a belső békéd felé.

Beszéljetek róla:

  • Mik azok a dolgok, amikkel most küszködsz?
  • Hiszed, hogy Isten foglalkozik a gondjaiddal? Miért vagy miért nem?
  • Mit jelenthet őrá vetni a gondjainkat?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016. 06. 03.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása