Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Mit jelent odavetni az életedet

2016. június 17. 03:00 - Anika Enikő

'Adjátok oda magatokat Istennek...álljatok mindenben Isten rendelkezésére, és tagjaitokat is adjátok át az igazság fegyvereiként az Istennek.' ( Róma 6:13 GNT fordítás)

'Adjátok oda magatokat Istennek… álljatok mindenben Isten rendelkezésére és tagjaitokat is adjátok át az igazság fegyvereiként az Istennek.' ( Róma 6:13 GNT fordítás)

 

Megadni magunkat Jézusnak azt jelenti, hogy életünk minden területét letesszük és átadjuk Neki. Isten azt szeretné, ha megtanulnánk adni, és nem elvenni.

Ezt mondja Jézus : 'Mert aki meg akarja menteni az életét, az elveszti azt. Aki viszont értem és az örömhírért adja az életét, megmenti azt. (Márk 8:35)

Mit jelent eldobni, elveszíteni az életed? Azt jelenti, hogy alárendeled magad Istennek és az Ő céljainak. A Róma 6:13 ezt mondja: 'Adjátok oda magatokat Istennek...álljatok mindenben Isten rendelkezésére, és tagjaitokat is adjátok át az igazság fegyvereiként az Istennek.' ( Róma 6:13 GNT fordítás) Élj céltudatok életet. A célok vezessenek téged. Add oda magad Istennek. Hagyd, hogy használjon céljaira. Életre szóló kalandban lesz részed!

Mi történik, amikor ezt teszed? Mi történik akkor, amikor azt mondod: ' Rendben Istenem, nem élek magamnak; hanem Neked élek és másokért élek. Megtanulom letenni és átadni az életemet. Megtanulom letenni és átadni a terveimet.' Nézd csak, mit mond Isten: 'Keressétek először Isten királyságát és az ő igazságát, és ráadásként ezek is mind megadatnak nektek.( Máté 6:33).

Hogyan teszed az Isten királyságát első helyre az éltedben? Úgy, hogy olyan dolgokkal törődsz és foglalkozol, amikkel Isten is törődik. Mivel törődik Isten leginkább? Az emberekkel. Istent nem érdekli a pénz. Isten nem törődik a hírnévvel. Egy csomó olyan dologgal nem törődik, amikkel viszont mi igen. Amikor alárendeled Istennek az életedet és azok lesznek a  legfontosabb dolgok számodra, amik Isten számára is, akkor Ő az összes létező szükségedet be fogja tölteni.

 

Beszéljetek róla

  • Gondolj valakire, akit ismersz és aki Isten céljaiért él. Mi alapján tudod megmondani, hogy az a személy odavetette életét?
  • Miért vezet szabadsághoz és kalandokhoz az, ha alárendeljük magunkat Istennek?
  • Miként teheted az embereket a fontossági listád sorrendjében az első helyre? Mit kell tenned ahhoz, hogy jobban törődj az emberekkel?

(Daily hope by Rick Warren, 2016.06.10)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása