Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A csodák mindig váratlan forrásból érkeznek

2016. július 13. 03:00 - mintyovanviki

Az én gondolataim egyáltalán nem olyanok, mint a ti gondolataitok, és az, ahogyan én cselekszem, messze túlmegy mindazon, amit el tudtok képzelni – ezt mondja az Úr. (Ézsaiás 55:8, NLT fordítás, második kiadás)

A legtöbbünknek vannak betöltendő szükségei az életben. És legtöbben meg is próbáljuk kitalálni, hogyan lehetne betölteni azokat. Talán azt mondod magadban, „esetleg Isten így teljesíthetné ezt a dolgot…”, „talán besegíthetnék Istennek ebben a dologban…” vagy „talán adhatok egy ötletet Istennek ezzel kapcsolatban...”

Megpróbálod befolyásolni Istent, de ez nem működik!

A csoda forrása nem ott van, ahol számítasz rá. Mindig egy nem várt módon vagy forrásból érkezik.

Isten azt mondta Ábrahámnak, hogy fia fog születni és nagy nemzet atyja lesz. Ábrahám közel 100 éves volt, és egy kicsit nehéz volt elhinnie, amit Isten ígért.  Ezért Ábrahám a kezébe vette az ügyet: együtt hált egy olyan nővel, aki nem volt a felesége, majd fiuk született, aki az Izmáel nevet kapta. De Isten azt mondta: „Nem! Ő nem az, akit Én ígértem neked. Ez a te terved, és nem az enyém. Az én tervem az, hogy a feleségedtől, Sárától fog születni a gyermeked, mert csodát teszek, és idős kora ellenére is gyermeket fog szülni.”

Az, ahogyan te szeretnéd betölteni az életedben lévő szükségeket, nem mindig egyezik Isten tervével.  A te terved csak a második legjobb. Isten terve viszont mindig a legeslegjobb!

Ha megértenéd Istent, te magad lennél Isten. De nem vagy! Hadd adjak egy kis stresszoldót: ismételd el 10-szer ezt a mondatot: „ Isten az Úr, és nem én.” Az Ézsaiás 55:8 azt mondja, „ Az én gondolataim egyáltalán nem olyanok, mint a ti gondolataitok, és az, ahogyan én cselekszem, messze túlmegy mindazon, amit el tudtok képzelni – ezt mondja az Úr.” (NLT fordítás, második kiadás)

A csodák mindig váratlan utakon érkeznek. De ne aggódj, ne félj, és ne próbáld meg kitalálni mikor és hogyan érkezik.

Bízz Istenben, és mondd a következőt:  Nem tudom, Isten hogyan fogja megtenni, de meg fogja tenni.” Ha Isten azt mondja neked, hogy tegyél megy valamit, akkor tedd meg - még ha nem érted, akkor is. Még ha nem is érted, hogy miért abba az irányba kell menni vagy miért kell beszélned azzal az emberrel, akkor is csak engedelmeskedj Istennek, és tedd azt, amit Ő mond. És aztán készülj a csodára.

Beszéljetek róla:

  • Mi az, amire a remélt csoda forrásaként tekintesz? Vagy egy ember az, akire így tekintesz?
  • Mit gondolsz, hogyan szeretné Isten, hogy kimutasd, hogy hiszel abban, hogy Ő képes csodát tenni?
  • Mit mond Isten neked, amit nem értesz ugyan, de tudod, hogy engedelmeskedned kellene?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.07.06.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása