Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ne felejtsd el: Még nem érkeztél haza!

2016. augusztus 15. 03:00 - mintyovanviki

„Mivel nem a láthatókra nézünk, hanem a láthatatlanokra. Ami látható, mindössze rövid ideig észlelhető, de ami láthatatlan örökké tart.” (2 Korintus 4:18, TEV fordítás)

xe3mmp.jpg


Miközben arra törekszel, hogy az Istentől kapott céljaidat elérd, fontos, hogy emlékezz arra, hogy az életed ezen a Földön csak egy ideiglenes küldetés. Ennek az igazságnak az ismerete radikálisan meg kell, hogy változtassa az értékeidet és a figyelmedet olyan dolgokra kellene terelnie, amelyek az örökkévalóság szempontjából fontosak.

Ahogyan C.S.Lewis is mondta: „Minden, ami nem örök, örökké haszontalan.”

Végzetes hiba lenne azt feltételezni, hogy Isten életedre vonatkozó céljai anyagi jellegűek vagy népszerűségi sikerek lennének. A bővölködő életnek semmi köze nincs az anyagi bőséghez. Az Istenben való hit nem garantálja a karrierben való sikert, a szolgálatban való sikert sem. Ne az ideiglenes sikerekre összpontosíts.

Pál hűséges volt, mégis börtönbe végezte. Keresztelő János hű volt, de lefejezték. Hívő emberek milliói mártírhalált haltak vagy elvesztettek mindent és életük végén semmit nem tudtak felmutatni. De az élet vége, nem mindennek a végét jelenti!

A Biblia a 2 Korintus 4:18-ban azt olvassuk, hogy „Mivel nem a láthatókra nézünk, hanem a láthatatlanokra. Ami látható, mindössze rövid ideig észlelhető, de ami láthatatlan örökké tart.” (TEV fordítás)

Amikor az élet kihívások elé állít, ha tele vagy kétséggel, vagy amikor azon gondolkozol, hogy megéri-e a fáradtságot Krisztusért élni – emlékezz rá, hogy még nem érkeztél haza. A halállal nem az otthonodat hagyod el – hanem hazaérkezel.

Beszéljetek róla

  • Gondold át a céljaidat, amik felé törekszel nap mint nap. Hogyan tükrözi az erőfeszítéseidet egy örökkévaló perspektíva?
  • Hogyan befolyásolja az örökkévaló perspektíva a kapcsolataidat? És a hozzáállásodat? És a bizonyságaidat?
  • Mit gondolsz Isten miért áld meg anyagilag vagy a karrieredben akkor is, ha a földi sikerek nem fontosak?


*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.08.08.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása