Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Miért legyél nagylelkű?

2016. szeptember 10. 03:00 - mintyovanviki

„Mert ennek a szolgálatnak próbája által dicsőítik Istent azért az engedelmességért, amellyel vallást tesztek a Krisztus evangéliumáról…” (2 Korinthus 9:13 Új fordítás)

Krisztus követőjeként szükségünk van arra, hogy emlékeztessük magunkat a nagylelkűségre.

Miért annyira fontos emlékeztetni magunkat a nagylelkűségre? Íme három út, amely megmutatja, hogyan hat az életünkre a nagylelkűség.

Boldoggá tesz. Az Apostolok cselekedetei 20:35 azt mondja: „Emlékezzetek az Úr Jézus szavaira: Jobb adni, mint kapni.” (NLT fordítás, második kiadás). Vegyük észre: Jézus nem azt mondta, hogy nem áldott dolog kapni. Igenis boldoggá tesz, ha kapsz valamit. De a világ azt mondja, hogy a legboldogabb leszel, amikor kapsz valamit. Jézus ezt fordítva fogalmazta meg, és azt mondta, hogy boldogabb leszel, ha adsz, mintha kapsz.

Jó érzéssel tölt el. A Biblia a 2 Korinthus 9:6-ban azt mondja: „Emlékezzetek rá, hogy, aki szűken vet, szűken is arat és aki bőven vet, az bőven is arat.” (NIV fordítás). Mindenki közülünk azt várja a másiktól, hogy nagylelkű legyen vele. Gondolod, hogy ha fukarul vetsz, akkor nagylelkűséget fogsz kapni Istentől vagy másoktól? Isten azt mondja, az életben ez nem így működik. A vetésnek és az aratásnak törvénye van. Szóval, hogyha nagylelkűséget akarsz aratni, akkor nagylelkűséget kell vetned.

Megmutatja a világnak, hogy milyen valójában Isten. A Biblia azt mondja: „Mert ennek a szolgálatnak próbája által dicsőítik Istent azért az engedelmességért, amellyel vallást tesztek a Krisztus evangéliumáról…” (2 Korinthus 9:13 Új fordítás).

Amikor nagylelkűséget tapasztalok, mindig eszembe jut Isten hihetetlen nagylelkűsége. Nézz szét a világban, amely körülvesz bennünket. Nézz szét az életben, amelyet Ő adott nekünk. Nézd meg, hogyan tölti be Isten a szükségeinket. Isten tökéletes példája a nagylelkűségnek. És amikor másokkal nagylelkűek vagyunk Isten nagylelkűségét követve, akkor ezzel Istenre mutatunk mások számára.

Beszéljetek róla:

 • Gondolj egy olyan időszakra az életedben, amikor boldogabb voltál, hogy adtál, mint ha kaptál volna. Fel tudsz idézni egy olyan emléket, amikor nagyobb áldás volt számodra, hogy kaptál, mint ha adtál volna?
 • Milyen módon tudsz nagylelkűséget vetni az életedben?
 • Hogyan volt Isten nagylelkű veled? Hogyan fejezed ki neki háládat?

    *(Daily Hope by Rick Warren, 2016.09.03.)

   Szólj hozzá!

   Kommentek:

   A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

   Nincsenek hozzászólások.
   süti beállítások módosítása