Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ne csak tanulj a Bibliából - emlékezz is rá!

2016. szeptember 14. 03:00 - Babacson

Figyelj jól a szavaimra! Ne veszítsd azokat szem elől! Engedd, hogy a szíved mélyéig hatoljanak, mert életet hoznak azoknak, akik azokat megtalálják, és gyógyulást az egész testüknek." (Péld. 4:20b-22, NIV ford.)

A Biblia a bölcsességről azt mondja a Példabeszédek 22:17-18-ban: "Hallgass, és én majd megtanítom neked, amit a bölcsek mondtak. Tanulmányozd az ő tanításaikat, és boldog leszel majd, ha emlékszel azokra és idézni tudod őket." (TEV ford.) Nézzük meg a négy igét, ami ebben az idézetben szerepel: hallgatni, tanulmányozni, emlékezni és idézni - ezek mind a bölcsesség ismérvei. 

Nem válsz bölccsé attól, ha csak megtanulsz valamit - emlékezned is kell rá.  Sőt, nem csak emlékezned kell rá, hanem meg is kell magadban erősítened, amit tanultál, mert ha nem emlékszel és nem erősíted meg, akkor újra és újra meg kell tanulnod majd ugyanazt a leckét.

Meg kell őrizned az elmédben, emlékezned kell rá és ismételned kell, hogy aztán alkalmazni tudd.

Az emberek azt szokták mondani, "Semmire sem emlékszem!" Ó, dehogyis nem! Arra emlékszel, ami  számodra fontos vagy amit szeretsz. 

Például sokan ezt mondjátok: "Nem tudok kívülről igeverseket megtanulni a Bibliából!" Viszont emlékszel minden focimeccs eredményére, amit a legutóbbi szezonban játszottak. Mások azt mondják, "Nem tudom megjegyezni a Bibliát"...  viszont fejből tudják a népszerű slágerek szövegét vagy egy kedvenc receptjük minden apró lépését. Arra emlékszel, ami számít és ami fontos neked.

Ha az igazság fontossá válik a számodra, emlékezni fogsz rá. Emlékezni fogsz rá, ismételgeted, megerősíted, és ahogy alkalmazod, meg fogja változtatni az életed. 

"Figyelj jól a szavaimra! Ne veszítsd azokat szem elől! Engedd, hogy a szíved mélyéig hatoljanak, mert életet hoznak azoknak, akik azokat megtalálják, és gyógyulást az egész testüknek." (Péld. 4:20b-22, NIV ford.)

Beszéljetek róla:

  • Miért fontos, hogy kívülről megtanuljunk igeverseket?
  • Mi lenne az az egy dolog, ami még jobban segítene neked az Ige memorizálásában?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.09.07.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása