Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A legjobb alkalom arra, hogy szeress - a MOST

2016. október 20. 03:00 - mintyovanviki

„Amikor csak lehetséges, cselekedj jót azokkal, akik rászorulnak. Soha ne mondd embertársaidnak, hogy várjanak holnapig, ha most is tudnál segíteni nekik.” (Példabeszédek 3:27-28 GNT fordítás)

Az elmúlt napokban azokról az igazságokról beszéltünk, amelyek segítenek nekünk abban, hogy emlékeztessük magunkat arra hogyan összpontosítsuk az életünket és erősítsük a kapcsolatainkat. A harmadik igazság ez: a legjobb alkalom arra, hogy szeress – a MOST.

A Példabeszédek 3:27-28 azt mondja: „Amikor csak lehetséges, cselekedj jót azokkal, akik rászorulnak. Soha ne mondd embertársaidnak, hogy várjanak holnapig, ha most is tudnál segíteni nekik.” (Példabeszédek 3:27-28 GNT fordítás)

Miért a MOST pillanata a legjobb, hogy kifejezd szeretetedet? Mert nem tudod mennyi lehetőséged lesz ezt megtenni még. A körülmények változnak. Az emberek meghalnak. A gyermekek felnőnek és elhagyják otthonukat. Nem garantált a holnapod. Ha ki akarod fejezni a szeretetedet, akkor jobban teszed, ha MOST teszed.

Charles Colson és George McGovern politikai ellenfelek voltak. Az 1972-es elnökválasztási kampányban egymás ellen dolgoztak. De mindketten megbánták.

Colson azt írta: „Ahogy visszatekintek az életemre, a legjobban azt sajnálom, hogy nem töltöttem több időt a gyermekekkel. Ha a család az elsőrangú az életedben, akkor ezt azt jelenti, hogy egy olyan kultúrával kerülsz szembe, ahol az anyagiasság és a munkamánia az uralkodó. Azt is jelenti, hogy nem fogsz a karrieredben olyan gyorsan előre haladni, mint mások teszik. Azt is jelenti, hogy egy alacsonyabb életminőséget is elfogadsz tudván, hogy jót teszel a gyermekeidnek azzal, hogy érzelmi biztonságot nyújtasz, amire építhetik majd ők is az életüket.”

McGovern egy könyvet írt a lányáról Terry-ről, aki 1994-ben alkoholizmusban halt meg. A tragédia után McGovern megtalálta Terry naplóját és felismerte, hogy nem volt olyan jó apa, mint amilyennek ő képzelte magát. Amíg 18 órákat töltött egy nap a politikai csatározásaival, Terry otthon volt és naplót írt, amelyben leírta, hogy hiányzik neki az édesapja és valószínűleg ő nem hiányzik az édesapjának. Hiszen ha hiányozna neki, akkor törődne vele. McGovern tanácsokat is írt szülőknek: „Mutassátok ki szereteteteket gyermekeitek felé azzal, hogy több időt töltötök velük, főleg a kamasz korban – ne számítson most a karrieretek. ez az az út, amit senki sem bánt még meg."

„Mindent odaadnék, ha még egy délutánt Terry-vel tölthetnék. Ha elmondhatnám neki mennyire szeretem. Ha lehetne még egy boldog pillanatunk, amelyből annak idején olyan kevés jutott nekünk.”

Ne tétovázz! Sosincs későn! A legjobb alkalom arra, hogy szeress – a MOST.

Beszéljetek róla:

  • Kivel kellene elkezdened több időt tölteni?
  • Milyen tevékenységeket kellene kiiktatnod a napirendedből, hogy több időd legyen azokra az emberekre, akiket szeretsz?

* (Daily Hope by Rick Warren, 2016.10.13.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása