Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Mit tegyünk a Bibliai alapigazságokkal?

2016. október 29. 03:00 - mirjam07

„Továbbra is higgyetek ebben az igazságban és álljatok meg erősen. Ne engedjétek elsodorni magatokat attól a bizonyosságtól, amit akkor kaptatok, amikor meghallottátok az Evangéliumot." (Kolossé 1:23a, NLT fordítás)

Amikor felfedezed az Isten Igéjében levő igazságot, az alábbi 4 feladatod van vele:

1. Hidd el! A Kolossé 1:23 ezt mondja: „Továbbra is higgyetek ebben az igazságban és álljatok meg erősen. Ne engedjétek elsodorni magatokat attól a bizonyosságtól, amit akkor kaptatok, amikor meghallottátok az Evangéliumot." (NLT fordítás). A Biblia azt mondja, hogy higgyünk és álljunk meg erősen hitben.

2. Tedd meg! Az igazság nem csak egy szellemi gyakorlat, hanem valami olyasmi, amit tesz az ember. Gyakorolod. Alkalmazod. Megéled. Engedelmeskedsz neki. Mielőtt nekiállnál megatnulni bármilyen másik igazságot, miért nem kezded alkalmazni azokat, amiket már tudsz? A Biblia azt mondja a Filippi 3:16-ban: „Amit viszont már megértettünk, azt az igazságot követnünk is kell."

3. Állj ki érte! A Biblia azt mondja: „mindig ki kell állnunk az igazságért" (2Kor 13:8b). Ne szégyelld magad ebben a posztmodern világban, ami azt mondja, hogy semmi sem számít igazán. Állj ki az igazságért. A Biblia azt mondja, a mi felelősségünk, hogy soha ne álljunk szembe az igazsággal, hanem álljunk ki mellette mindig. Egy relatív korban az igazság embereinek kell lennünk.

4. Terjeszd! A Biblia azt mondja János 3. levele 1:8-ban: „Ezért nekünk, hívőknek kell őket segítenünk, hogy munkatársaik legyünk az igazságban." Mit jelent ez? Azt jelenti, hogy figyeled, hol munkálkodik Isten és csatlakozol hozzá ott. Azt jelenti, hogy mész, amikor azt mondja, hogy menj és szolgálsz, ahol azt mondja, hogy szolgálj. Milyen ötletek vannak a gyülekezetedben, amit támogatni tudsz? Milyen szolgálatba hívott el Isten téged? Engedelmeskedj ebben Istennek, és így leszel segítség az igazság terjesztésében.

Őszinte leszek: sok dolog van a Bibliában, amit nem értek. És sok dolog van, ami nem kényelmes számomra. A valóság azonban az, hogy az Ige az igazság. Mindig arra vezet, amerre mennem kell, és mindig megmondja, mi a helyes. A Titusz 2:7-ben ezt olvassuk: „Minden, amit teszel, sugározza az igazságszeretetedet és a tényt, hogy halálosan komolyan veszed." (TLB fordítás).

Nos, akkor most már te is tudod, mi az igazság. Mit fogsz kezdeni vele?

Elmondanád ezt az imádságot? „Istenem, ma átlépem a határaimat. Jézus Krisztus, hinni akarom, hogy Te vagy az út, az igazság és az élet. Ismerni akarom az igazságot, hogy az igazság szabaddá tegyen. Hinni akarom. Tenni akarom. Ki akarok állni érte. Terjeszteni akarom. Benne vagyok! Beléd vetem bizalmamat. A te nevedben imádkozom. Ámen."

Ha elmondtad ma ezt az imát, írj nekem a rick@PastorRick.com címre. Ha szeretnél többet tudni Jézus követéséről, keresd fel ezt a weboldalt: www.PastorRick.com, majd ott klikkelj a "Know God" ablakra. Találsz ott egy videót és egy leírást arról, hogy mit jelent életedet Jézusra bízni.*

*az oldal csak angol nyelven érhető el (Napi Remény szerkesztők)

*(Daily hope by Rick Warren, 2016.10.22)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása