Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Te is szívátültetésre vágysz?

2016. november 02. 03:00 - mintyovanviki

„ Az emberek véleményétől való félelem elgyengít, de aki Istenben bízik, az oltalmat talál.” (Péld 29:25; MSG-fordítás)

Ha az ellenőrzésed alá szeretnéd vonni a haragodat az életedben, Jézusban kell megalapoznod a személyiségedet. Meg kell értened, hogy Ő feltétel nélkül szeret, az övé vagy, és értékesnek tart. Jézusnak célja van veled, és terve van az életeddel kapcsolatban.

Ha bármi másra építed a személyiségedet, állandó bizonytalansággal fogsz küzdeni egész életedben. Építheted az életedet a munkádra, de elvesztheted a munkádat. Építheted a személyiségedet arra, hogy milyen jól nézel ki, de ezt is elveszítheted. Építheted a személyiségedet egy emberre, akivel házasságot kötöttél, de ő is meg fog halni egyszer. Építheted a személyiségedet arra, hogy népszerű legyél, de nem lehetsz örökké népszerű.

Ha valami olyanra építed a személyiségedet, amelyet el lehet venni tőled, akkor bizonytalan leszel, és a bizonytalanság a harag gyökere. Amíg el nem kezded biztonságban érezni magadat, addig az emberek képesek lesznek fogást találni rajtad. Amikor rájössz, hogy te magad ki vagy, és kihez tartozol, az emberek nem tudnak fogást találni rajtad. Nem tudnak befolyásolni. A harag és a bizonytalanság együtt jár. Minél bizonytalanabbnak érzed magadat, annál nagyobb harag gyűlik benned.

A Biblia A példabeszédek könyve 29. fejezetének 25. versében ezt mondja. „ Az emberek véleményétől való félelem elgyengít, de aki Istenben bízik, az oltalmat talál.” (MSG-fordítás)

Amikor dühbe gurulsz, a szád azt mondja ki, ami belül, a szívedben lakik. Az éles nyelv dühös szívet takar. A negatív nyelv félelemmel teli szívet takar. A kérkedő nyelv bizonytalan szívet takar. A túlzó nyelv bizonytalan szívet takar. Az ítélkező nyelv bűnös szívet takar. A kritikus nyelv keserű szívet takar. Az erkölcstelen nyelv tisztátalan szívet takar.

Másrészt, a bátor nyelv boldog szívet takar, a szelíd nyelv szerető szívet takar, és a fegyelmezett nyelv békés szívet takar.

Érted már, mire van szükséged, hogy megszabadulj a haraggal kapcsolatos problémádtól? Szívátültetésre van szükséged! "Szerencsére", Isten a szívtranszplantációra specializálódott. Ezt megtérésnek hívják. Isten egy teljesen új szívet ad neked, és teljesen új személyiséget. Nem kell többé a személyiségedet keresni a munkádban, a bankszámládon vagy a kinézeteden, és még a kapcsolatodban sem, mert megtalálod a személyiségedet abban, amit Isten mond rólad.

Jézus meg tudja gyógyítani azt a három dolgot, ami haragot okozhat; a sérelmet, a csalódottságot és a félelmet is. Jézus meg tudja gyógyítani a megsebzett szívedet az Ő szeretetével. Jézus ki tudja cserélni a sértett szívedet az Ő békéjével. Jézus ki tudja cserélni a bizonytalan szívedet egy erővel és szeretettel felövezett szívre.

Ha felkapsz egy síró gyermeket, és erősen tartod a kezedben, hogy melegséget és biztonságot érezzen, abbahagyja a sírást. Megszűnik dühösnek lenni. Ha biztonságban, elfogadottnak érzed magadat Jézus Krisztusban, a te haragod is eloszlik.

Lehet, hogy szükséged van ma ezt az imádságot elmondani. „ Drága Istenem! Belátom, hogy problémám van a haraggal. Hagyom, hogy mások fogást találjanak rajtam, és gyakran előfordul, hogy nem gondolkodom, mielőtt beszélek. A te segítségedet kérem. Segíts nekem megfontolni a dolgokat, mielőtt cselekszem. Segíts nekem elengedni a haragomat a megfelelő módon. Szeretném megtalálni a személyiségemet benned. Átadom önmagamat teljesen neked. Gyere az életembe. Ments meg. Ámen!”

(Daily Hope by Rick Warren, 2016.10.26.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása