Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Miért nem közli Isten a következő lépést?

2016. november 29. 03:00 - mintyovanviki

Amikor ígéretet teszel Istennek, ne halaszd megtenni. Istennek nem telik öröme a bolondokban.” (Préd 5:4a; NLT-fordítás, 2. kiadás)

Bizonyára sokféle dologgal tisztában vagy azzal kapcsolatban, amit Isten szeretne elvégezni az életedben. De akkor miért nem teszed meg azt? Isten nem fog kötelezni téged a második lépés megtételére addig, amíg az első lépést nem tetted meg. Néhányan azt mondják, „Tudni szeretném Isten tervét a karrieremmel / házasságommal kapcsolatban”, Isten azonban így fogalmaz. Térjünk vissza az alaphoz. Olvasod a Bibliát? Jársz házi csoportba? Fizeted a tizedet? Beszélgetsz velem?” Azzal kell kezdened, amiről tudod, hogy Isten elvárása az életedre nézve.

Szóval, mi az, amit már tudsz, hogy meg kellene tenned, de még nem tetted meg? Mi a következő lépésed?

Lehet, hogy már több mint egy éve jársz gyülekezetbe, és meg kellene tenned a következő lépést azzal, hogy hivatalosan is a tagjává válsz. Lehet, hogy a bemerítésért imádkozol, de szükséges lenne ezt a naptáradban is feltüntetni. Lehet, hogy egy olyan közösséget keresel, amelynek tagjaival meg lehetne osztani az életed történéseit; és az is lehet, hogy ezt a házi csoportot neked kellene elindítani a saját otthonodban! Lehet, hogy Isten már megmutatta az ajándékodat, és tudod, hogyan találd meg az útját annak, hogy másokat szolgálj.

Továbbra is arra vársz, hogy megtedd ezeket a jövő hét vagy a következő év végén, mindamellett, miszerint tisztában vagy azzal, amit Isten már kijelentett neked?

Mire vársz?

A prédikátor könyve 5. fejezetének 4. verse ezt mondja. „Amikor ígéretet teszel Istennek, ne halaszd megtenni. Istennek nem telik öröme a bolondokban.” (Préd 5:4a; NLT-fordítás, 2. kiadás)

Ne késlekedj! Tedd meg azt, amiről tudod, hogy meg kell tenned!

Imádkozz ma így! Uram, az útmutatásodra van szükségem az életemben. Hiszem, hogy te vezetsz engem. Segíts, hogy halljam a hangodat, és ne siessek annyira sose, amikor már nem hallak téged. Atyám, amikor nem is értem, akkor is segíts nekem, hogy benned bízzam, és megértsem, a te utad az én javamat szolgálja. Uram, mi az én következő lépésem? Segíts nekem megtenni azt, amit már régóta tudok, hogy meg kellett volna tennem. Segíts nekem, hogy ne keseredjek el. Segíts hogy ne féljek, hanem benned bízzam. Jézus nevében kérlek. Ámen.”

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016. 11. 22.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása