Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Miért teszel olyan dolgokat, amiket nem szeretnél?

2016. december 03. 03:00 - Babacson

Megismeritek az igazságot, és az igazság majd megszabadít." (János 8:32, NIV fordítás)

break-chain-freedom.jpg

Gondolkoztál már azon, hogy miért teszel olyan dolgokat, amiket igazából nem akarsz? Vagy azon, hogy miért olyan nehéz megtenni azokat a dolgokat, amelyekről tudod, hogy helyesek?

A bűnös természetünkből kifolyólag, sokszor rossz döntést hozzunk. Valószínűleg kapcsolódhatsz ahhoz, amit Pál apostol mond: Hiszen amit teszek, azt nem is értem, mert nem azt cselekszem, amit akarok, hanem azt teszem, amit gyűlölök... Akkor pedig már nem is én teszem azt, hanem a bennem lakó bűn. Mert tudom, hogy énbennem, vagyis a bűnös testemben nem lakik jó, minthogy arra, hogy akarjam a jót, van lehetőségem, de arra, hogy megtegyem, nincs." (Róma 7:15, 17-18, NLT második kiadás)

Hívővé válásod után is megmarad egy belső feszültség. Megvan a jó természeted, amit Istentől kaptál, de ugyanúgy megvan a régi bűnös éned is, amely próbál elterelni téged.

Van viszont kiút! Jézus megígérte János evangéliuma 8. fejezetének 32. versében! Megismeritek az igazságot, és az igazság majd megszabadít." (NIV fordítás) 

A személyes változás titka nem az akaraterő. Ez nem egy pirula. Nem egy fogadalom. Ez nem egy eskü, amit leteszel. A személyes változás titka nem olyasvalami, amit te teszel vagy elmondasz.

A személyes változás titka olyasvalami, amit már ismersz. Ismered az igazságot. Amikor megváltoztatod a módot, ahogyan gondolkodsz, az megváltoztatja az érzésedet is, és amikor megváltoztatod az érzésedet, az megváltoztatja azt, ahogyan cselekszel.

Minden önpusztító cselekedet mögött hazugság áll. Ez lehet hazugság önmagadról, a múltadról illetve jövődről, Istenről vagy másokról. 

Miért teszel olyat, amiről tudod, hogy rossz neked? Mert úgy gondolod, hogy van valamiféle megtérülése. Ez a nagy hazugság! Csak akkor tudsz megváltozni és Isten célját megvalósítani az életedben, ha Isten igazságával kezdesz. Ha meg akarod változtatni azt, ahogyan élsz, az elmédben kell kezdened. Ismerned kell Isten igazságát, és hinned kell abban. 

Amikor felismered az igazságot, az megszabadít. Amit tenned kell az az, hogy kifejted és feltárod a hazugságokat, amelyeket elfogadtál eddig. Néhányat még gyerekként szedtél össze a játszótérről vagy a tévéből. Néhányat a szüleidtől szedtél össze, vagy kreatívan te találtad ki. De mind hazugság, és amikor elutasítod azokat, és megérted, hogy Isten mit is akar mondani, olyan szabadságot élhetsz át, amelyet soha azelőtt nem tapasztaltál. 

Segítő kérdések az elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Mit gondolsz, mit jelent ismerni Isten igazságát?
  • Gondolj azokra a hazug dolgokra, amelyek folyamatosan ismétlődnek a fejedben az évek során. Isten melyik igazságával kell őket kicserélned?
  • Mit kell majd tenned, hogy jobban megismerd Isten igazságát? Milyen változást kell megtenned, hogy beépítsd azt az életedbe?


*(
Daily Hope by Rick Warren, 2016.11.26.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása