Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Szükségünk van Isten szeretetére ahhoz, hogy másokat szeretni tudjunk

2017. április 03. 03:00 - Anika Enikő

‘Ha azokat szeretitek, akik szeretnek titeket, mi a jutalmatok? Hiszen a bűnösök is szeretik azokat, akik őket szeretik.’(Lukács 6:32)

 

Ha imitt-amott, illetve hol itt-hol ott szereted csupán az embereket, akkor tulajdonképpen nem úgy szeretsz, ahogy Isten azt elvárná. Ezt mondja Jézus: ‘Ha azokat szeretitek, akik szeretnek titeket, mi a jutalmatok?’ (Lukács 6:32a)

Amit üzenni akar, az ez: Mindannyian képesek vagyunk szeretni azokat, akik viszont szeretnek bennünket. A szeretet mesterévé válni azt jelenti, hogy megtanuljuk hogyan szeressük azokat, akik szeretetlenek – szeretni azokat, akik nem szeretnek bennünket; akik idegesítenek, akik hátba támadnak, illetve pletykálnak rólunk.

Lehetetlen feladatnak tűnhet, és valóban az is – ez az amiért szükségünk van Isten szeretetére, hogy szeretni tudjunk másokat: “Mi ismerjük és hisszük azt a szeretetet, amellyel Isten szeret minket.” ( 1 János 4:16a)

Amikor ráébredsz, hogy Isten mennyire szeret téged az Ő szertelen, ellenállhatatlan és feltétel nélküli szeretetével, akkor ez a szeretet meg fogja változtatni az életed középpontját. Ha nem fogadjuk be Isten szeretetét, akkor nehezen fogunk tudni szeretni másokat. Azokra az emberekre gondolok, akik ellenszenvesek, nehézkesek, robbanékonyak és akik más kaliberűek, vagy követelőzőek.

Ezt nem lehet megtenni mindaddig, amíg nem folyik át rajtunk az Isten szeretete. Ismernünk kell Isten szeretetét ahhoz, hogy az Ő szeretete rajtunk keresztül áramoljon mások életébe.

 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan ismerheted meg jobban az Isten szeretetét?
  • Mit jelent bízni az Isten szeretetében?
  • Milyen módon tudnád kinyilvánítani valaki olyan felé a szeretetedet, akit nehéz szeretni? Kérd Istent, hogy segítsen neked abban, hogy az Ő szemein keresztül tudd nézni ezt az embert, és hogy szeretetet tudj közvetíteni felé.

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.03.27)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása