Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ha szeretnéd hallani Istent, csendesedj le és figyelj

2017. szeptember 19. 03:00 - Anika Enikő

“Állj meg egy pillanatra, Jób, és figyelj... és gondolkozz el azokon a csodálatos dolgokon, amit Isten tesz!” ( Jób 37:14, GNT ford.)

Felnőttként sokszor lelkileg izgő-mozgó emberek vagyunk. Nem tudunk nyugodtan maradni és csöndben lenni.

Pedig csöndben kell lenni ahhoz, hogy halljuk Istent beszélni. Ha meg akarod tudni Isten látását, akkor ki kell kapcsolnod a televíziót. Nem figyelhetsz egyszerre Istenre és a tévére is!

Lehetséges, hogy Isten soha nem beszél hozzád, mert soha nem vagy csendben.  Valami mindig jár a fejedben, így aztán amikor Isten az élet telefonján keresztül próbál eljutni hozzád, a vonal a részedről foglalt. Időt kell szánnod arra, hogy Istennel kettesben legyél.

A Biblia ezt mondja a Jób 37:14-ben: “Állj meg egy pillanatra, Jób, és figyelj... és gondolkozz el azokon a csodálatos dolgokon, amit Isten tesz!”

Isten szeretne veled időt tölteni, és ezt mondja neked: "Állj meg, légy csendben, vonulj félre, és tanuld meg, hogyan kell egyedül lenni, hogy tudjak beszélgetni veled."

Megér egy napot az életedből, hogy megtudd, mi Isten álma az életedre vonatkozóan? Volt már olyan, hogy egy teljes nap nem csináltál mást, csak egyedül voltál Istennel? Beszélj Istennel imádságban. Hagyd, hogy Isten beszéljen hozzád a Biblián keresztül. Nyugodj le... és gondolkozz. Írd le azokat a gondolatokat, amiket Isten eszedbe juttat. Tűzz ki célokat. Nézd át a naptárodat vagy az időbeosztásodat. Állíts fel fontossági sorrendet. Töltsd úgy a napot, hogy ezt mondod: “ Istenem, hová szeretnéd, hogy menjek? Milyen irányba vegyem a lépteim?”

Isten olyan emberekhez szól, akik időt szánnak arra, hogy meghallják, amit mond – és nem csak néha, egy-egy nap, hanem rendszeresen. Ezt az időt csendességnek hívjuk, és ez az az időszak, amikor bensőséges beszélgetésben lehetünk Istennel.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Gondolj arra az időre, amit te csendességben töltesz. Mennyi időt töltesz ténylegesen azzal, hogy csöndben vagy és várod, hogy Isten beszéljen hozzád?
  • Milyen zavaró tényezőket kell kizárnod vagy eltávolítanod ahhoz, hogy nyugodtan és csöndben tudj lenni?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2017.09.12.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása