Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten azokat az embereket használja, akik megerősítik a hitüket

2018. január 27. 03:00 - Lilla:)

"Erősítsétek magatokat, hogy úgy élhessetek itt a földön, hogy azt teszitek, amit Isten akar, és ne azokat a gonosz dolgokat, amit emberek akarnak." (1. Péter 4:2., NCV fordítás)

Mit teszel azért, hogy erősítsd a hited? Itt van néhány dolog, ami segíthet neked a növekedésben, ha szokásoddá alakítod őket:

Tanulmányozd a Bibliát! Életünk részévé kell tennünk az  Igét. Isten Igéje magától Istentől való, és segít és felkészít minket, hogy azt tegyük, amit Isten akar.

Tarts csendességet! Hogy állsz a csendességgel? Ha ez kényes kérdés, akkor talán arról van szó, hogy úgy próbálsz csendességet tartani, ahogy azt korábban valaki tanította neked, de nem biztos, hogy ez a módszer jól működik nálad. Hogyan tudnál naponta egy kis időt tölteni Isten Igéjével?

Olvass keresztény könyveket! Tégy magadnak egy szívességet és tudj meg annyit, amennyit csak lehet. Tápláld a lelked azokkal a dolgokkal, amiket más hívők megosztanak. Ha csak magadban tanulmányozod a Bibliát és nem figyelsz arra, amit a többi keresztény ezzel kapcsolatban gondol, akkor nem tudsz a többi hívő bölcsessége és tapasztalata által növekedni.

Tegyél bizonyságot másnak! Mit tesz Isten az életedben? Mikor írtad le legutóbb, hogy mit tett Isten az életedben? Ha leírod, Isten lehetőséget fog adni arra, hogy azt megoszd másokkal is. Amikor megosztod a bizonyságodat, a te hited is erősödik.

Légy hűséges tagja egy keresztény csoportnak! A Biblia azt mondja, "bátorítsátok egymást, és építse  egyik a másikat" (1Thesszalonika 5:11., NIV fordítás). A hit maratonján veszünk részt, és együtt kell futnunk. Szükségünk van más hívők támogatására és bátorítására.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen terved van arra, hogy rendszeresen tanulmányozod a Bibliát?
  • Beszélj a csoportoddal és készítsetek egy listát azokról a legjobb keresztény könyvekről, amiket el fogtok olvasni!
  • Szánj egy kis időt arra ezen a héten, hogy leírod a bizonyságodat! Nem kell hosszúnak lennie. Oszd meg néhány keresztény barátoddal, akik segíthetnek abban, hogy arra koncentrálj, amit mondani akarsz.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.01.20.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása