Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A hűséges emberek nagylelkűek

2018. május 07. 03:00 - gabormel

Ha tehát a világi vagyont sem kezeltétek hűen, ki bízná rátok az igazi gazdagságot? És ha nem vagytok hűek más emberek dolgaihoz, miért kellene bízni a sajátotokban? Egy szolga sem szolgálhat két úrnak. Vagy gyűlöli az egyiket, és szereti a másikat, vagy ragaszkodik az egyikhez, és megveti a másikat. Nem szolgálhatsz Istennek és a pénznek is egyszerre. (Lk 16:11-13, NIV fordítás)

aratas_2.jpg

A hűséges emberek akkor is nagylelkűek, mikor nincs semmijük, amit adhatnának. Bárki lehet nagylelkű, akinek fölöslege van. Könnyen lehetek nagylelkű az időmmel, ha sok idő áll rendelkezésemre. Lehetek nagylelkű a pénzemmel is, ha sok van belőle. Az energiámmal is lehetek nagylelkű, amennyiben plusz energiáim vannak. Azonban, mikor nincs elég időm, energiám, pénzem és tehetségem, Isten azt mondja: „Ez egy próbatétel. Megfigyelem, hogy hűséges vagy-e hozzám. Hűséges leszel, és bízol-e majd bennem?”

Íme öt alapelv, amelyekben Isten próbára tesz, majd megáld:

1. Isten a nagylelkű embereknek ad.

Isten miért akarja, hogy nagylelkű legyek? Azért, mert azt szeretné, hogy Hozzá hasonlóvá váljak.

2. Isten elképzeléseinek való engedelmesség hozza el az Ő gondoskodását.

Ha Isten akarata szerint cselekszel, kellő időben megadja neked azokat az erőforrásokat, melyekre szükséged van. Ha meglátod tervét, gondoskodni fog azon eszközökről is, amelyekkel megvalósíthatod.

3. Amikor megteszem mindazt, amit Isten mondd, hogy tegyem meg, Ő megteszi azt, amire én nem vagyok képes.

Isten gyakran kér arra, hogy tedd meg a lehetetlent, hogy megerősítse a hitedet. Amikor adsz abból a kevésből, amid van, Isten azt megsokszorozza, és vissza is ad belőle.

4. Ha szükségem van rá, magot vetek.

Bármi, amire az életben szükséged van, vesd el, mint egy magot, és vissza fog térni hozzád.

5. Az aratást a vetés előzi meg.

Van egy időszak az ültetés és a betakarítás között. Mi történik ez alatt az idő alatt? Ez az időszak a hited próbájáról szól.

Hűséges leszel és adni fogsz, mikor neked is csak kevés van? Továbbra is helyesen cselekszel? Megteszed azt, amire Isten kér, függetlenül attól, hogy mibe kerül, meglátva utána Isten tettét?

 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan lehetsz hűséges, ha odaadod azt a keveset is, amid van?
  • Melyek azok a javak, amelyekkel Isten akarata szerint kell cselekedned, nem nézve a költségeket?
  • Milyen módon vagy nagylelkű az időddel, a pénzeddel és a tehetségeddel?
  • Hogyan szoktál adni abból, amiből neked is csak kevés van?

 

(Daily Hope by Rick Warren, 2018.04.30.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása