Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Válaszolj egy kérdésre és növeld a megtakarításaidat

2018. augusztus 03. 03:00 - mintyovanviki

„A bölcs emberek gazdagságban és jólétben élnek, de a bolond emberek a pénzüket olyan gyorsan költik, ahogy kézhez kapják." (Példabeszédek 21:20)

A mai igevers Isten IQ tesztjét mutatja be nekünk. Lássuk, milyen okos vagy: a bölcs emberek a jövőre takarékoskodnak, de a bolondok mindent elköltenek, amit kapnak.

Ha Isten áldását szeretnénk a pénzügyeinkre nézve, meg kell tanulnunk takarékoskodni és befektetni a jövőnkért. Meg kell takarítanunk a jövedelemszintünktől függetlenül, mert Isten arra tanít bennünket, hogy fegyelmezetten és bölcsen bánjunk a pénzünkkel. Azt tanítja nekünk, hogy kevesebbet költsünk, mint amennyit havonta keresünk, hogy ezzel szándékos megtakarításokat tudjunk félretenni.

Isten azt tartja, hogy ez a mi felelősségünk.

Van egy kérdés, amit feltehetsz magadnak. Ez segíteni fog a pénz megtakarításában. Nagyon egyszerű. Amikor készen állsz valamit vásárolni, kérdezd meg magadtól: "Nagyon szükségem van erre?" És akkor őszinte légy magaddal!

Például, tényleg szükségem van egy új autóra? Nos, tudom, hogy tetszene. De tényleg szükségem van rá? Tényleg szükségem van arra, hogy ÚJ autóm legyen? Tudom, hogy szeretném, de tényleg szükségem van rá?

Alapvető pénzügyi elv: ha pénzt költesz, akkor az nincs többé. De amikor megspórolod a pénzt, a pénzed dolgozni fog neked. Ha Isten útján jársz,  akkor az adósságból kijuthatsz és a jövőbe fektethetsz a megtakarításaidból.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan dolgozik neked/ ellened a saját pénzed?
  • Miben harcolsz a legtöbbet a szükségem van/akarom dologgal kapcsolatban?
  • Hogyan változtathatja meg pénzügyi szokásaidat, ha megkérdezed és őszintén válaszolsz az alábbi kérdésre: "Tényleg szükségem van erre?"

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.07.27.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása