Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A hit segít, hogy a céljaidra összpontosíts.

2019. január 07. 03:00 - Erika1832

"Tudjátok, hogy Isten bármit megcselekedhet – minden elképzeléseteket vagy gondolatotokat, vagy kéréseiteket, sőt legvadabb álmaitokat is felülmúlva!” (Efézus 3:20. – Az Üzenet    fordítás)

Tudjuk, hogy fontos, hogy legyenek céljaink, mivel a Bibliában is azt látjuk, hogy Jézusnak is voltak kitűzött céljai, amiket gyakran nyilvánosan meg is fogalmazott, hogy szolgálatának mi lesz a következő lépése.

Miért kell célokat kitűznöd magad elé? A mai üzenetben ennek három okát szeretném megismertetni veled, és holnap további háromról szeretnék majd beszélni még.

1. Szükséges, hogy legyenek célkitűzéseid, mert ez egy szellemi felsősség.

Ha nincsenek céljaid az életedben, ezzel el is döntötted, hogy engeded, hogy mások irányítsák az életedet. Amikor nem határozod meg előre, hogy mi a fontos neked, akkor hagyod, hogy mások határozzák meg helyetted. Így végül elvesztegetheted az életedet, mert nem határoztad meg, hogy hogyan akarsz fejlődni, mint Krisztus követője.

A Biblia azt mondja, hogy ahhoz, hogy szellemileg érett legyél, célokat kell kitűznöd magad elé és igyekezned kell azokat megvalósítani, és folyamatosan szem előtt tartani.

"Még nem értem el a kitűzött célomat, és nem vagyok tökéletes. De Krisztus megragadott engem. Szóval tovább futok, és küzdők, hogy a kitűzött díjat elérjem.  A kijelölt cél felé futok, hogy a díjat megnyerhessem, ami maga a menny. Ez a díj, melyet Isten kínál, azért, amit Jézus Krisztus tett. Mindannyiunknak, akik érettek vagyunk ugyanígy kell gondolkoznunk.” (Fillipi 3:12, 14-15. CEV-fordítás)

2. Szükséges, hogy célokat tűzz ki magad elé, mert ezek a hited megnyilvánulásai.

Ha hiszel Jézus Krisztusban, és van egy célod, ezt mondod, "Azt hiszem, hogy Isten azt akarja, hogy ezt elérjem egy adott időre. Ez az, amit azt hiszem, hogy Isten kimunkál az életemben."

A célok nem csak a hited megnyilvánulásai hanem, kitágítják a hitedet. Minél nagyobb a cél, annál inkább nő, tágul a hited, és ez tetszik Istennek.

Efézus 3:20 azt mondja: "Isten bármit megcselekedhet, tudjátok  – minden elképzeléseteket vagy gondolatotokat, vagy kéréseiteket, sőt legvadabb álmaitokat is felülmúlva!” (Efézus 3:20. – Az Üzenet fordítás)

3. Szükséges, hogy legyenek céljaid, mert ezek összpontosítják az erődet.

Az eredményes élet kulcsa az összpontosítás, az összeszedettség. Ha az energiádat/erődet túl sok dologra fekteted be, akkor hatástalan leszel, de ha egy dologra összpontosítasz, akkor az életed  hatékony lesz, és megváltoztatja a világot.

Nincs időd mindenre. De van egy jó hírem: Isten nem várja el, hogy mindent te csinálj meg!  A hatékony élet kulcsa egy Krisztust követő számára, az, hogy az igazán fontos dolgokat tegye meg és a többit felejtse el. A célkitűzések segítenek az összpontosításban.

Nem céltalanul futok. Úgy küzdök, mint egy bokszoló, aki nem csak a levegőt vagdossa.” (1. Korinthus 9:26. NCV-fordítás)

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

• A célkitűzéseid hogyan tükrözik Istenbe vetett hitedet?
• Családoddal vannak közös célkitűzéseitek? Miért fontos, egy családnak, hogy legyenek ilyenek?
• Milyen, talán kevésbé fontos dolgokra  fordítod az idődet és energiádat?

*(Daily Hope by Rick Warren 2018.12.31.)

Szólj hozzá!
Címkék: célkitűzés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása