Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Azok az óriások, amik közted és a hatalmas hit között állnak

2019. január 27. 03:00 - FAmelita

 „És megtudja az egész egybegyűlt sokaság, hogy nem karddal és lándzsával szabadít meg az ÚR. Mert az ÚR kezében van a háború, és ő ad a kezünkbe benneteket.” (1Sámuel 17:47 NLT ford.)

Image result for david and goliath

 

Sámuel első könyvében mielőtt Dávid szembe nézett volna Góliáttal, négy másik óriással is szembe kellett néznie. Nem szemmel látható óriásokkal, hanem az elméjében lévőkkel.

Nagyobb a valószínűsége, hogy te is ilyenekkel találkozol és nem egy igazi Góliáttal, viszont ezek is legalább olyan nagyok és legalább annyira meg tudnak félemlíteni. Sőt, képesek távol tartani attól, hogy azzá válj, akivé Isten akar formálni, vagy attól, hogy beteljesítsd azt az álmot, amit a szívedbe helyezett.

Az első óriás, akivel szembe kell nézned a késleltetés. Egy álom se valósul meg azonnal. Isten ad neked egy álmot egy nap, de nem fogja azt másnap beteljesíteni. Talán évekbe is telhet, mire teljesen megvalósul életed álma. Mindig van egy várakozási idő.

Dávidot apja késleltette és tartotta vissza. Miután Sámuel felkente királynak, apja visszaküldte juhokat őrizni!

Amikor Isten terve ellentmond valaki más tervének, akkor mindig lesz egy késleltetési fázis és az emberek majd megpróbálnak visszatartani - gyakran pont azok, akik a legjobban szeretnek. De Isten hűséges és elvégzi benned, amit eltervezett az általa elrendelt időben.

A második óriás, amivel valószínűleg szembe fogsz nézni az elbátortalanítás. Góliát egy félelemmel teli  légkört alakított ki Izraelben, és mindenki meg volt győződve, hogy veszíteni fognak a harcban.

Kik azok az emberek, akik azt mondják neked, hogy úgysem fog sikerülni? Kik azok, akik csak lehúznak és azt szajkózzák, hogy az álmod soha nem fog megvalósulni?

Néha csak egy új hangra vagy egy új látásra van szükség, arra, hogy valaki más nézőpontból, frissen lássa a dolgokat és ezt mondja ’ Ez semmi, ezt le fogjuk tudni győzni.’

A harmadik óriás, aki az utadba fog állni a rosszallás. Dávid esetében a saját testvére kérdőjelezte meg Dávid indítékát, és nem tartotta helyesnek, hogy kiálljon Góliáttal.

Amikor Isten egy olyan tervet ad neked, amit mások nem mernek megvalósítani, akkor az emberek majd ítélkeznek, rosszindulatúak lesznek vagy félreértenek.  Ilyenkor el kell döntened, hogy kinek a véleménye számít, az embereké, vagy Istené.

A negyedik óriás a kételkedés.

Senki sem volt tapasztaltabb harcos, mint Saul király, és mégis azt mondta Dávidnak, hogy őrült, ha azt hiszi, hogy egy fiú legyőzhet egy olyan erős harcost, mint Góliát.

Talán neked is azt mondja egy tapasztaltabb ember, hogy nem fog sikerülni, amit csinálni akarsz, és ez persze már elég ahhoz, hogy te magad is elkezdj kételkedni.

Amikor a Céltudatos élet című könyvemet írtam, kaptam a szerkesztőtől egy levelet (amit később be is kereteztettem), amiben ezt írta: ’Ez a könyv nem lesz siker soha. Kizárt, hogy bárki is 40 fejezetet elolvasson erről a témáról.’ De a szakértők gyakran tévednek.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit tanultál magadról és Istenről, amikor várnod kellett arra, hogy megvalósuljon egy álmod?
  • Kinek a hangja bátortalanít el? Kinek (vagy kiknek) a hangjára kellene hallgatnod helyette?
  • Isten Igéjéből mely ígéretekre tudsz támaszkodni és bátorítást nyerni, amikor kezdesz kételkedni magadban vagy az álmaidban?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.01.20.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása