Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Miből állnak a nagy álmok

2022. április 27. 03:00 - Anita.B

fantasy-gb98869531_1920.jpg"A test lámpása a szem. Ezért ha a szemed tiszta, az egész tested világos lesz. Ha pedig a szemed gonosz, az egész tested sötét lesz. Ha tehát a benned lévő világosság sötétség, milyen nagy akkor a sötétség." (Mt 6,22-23)

Te alakítod az álmaidat, majd az álmaid formálnak téged. Ha nincs álmod az életedre vonatkozóan, akkor nincs definíciód az életedre. Manapság nagyon sokan tanácstalanok az identitásukat illetően. Társadalmunk valójában kollektív identitásválságot él át. Az emberek azt kérdezgetik: “Ki vagyok én?” “Honnan jöttem?” “Merre tartok?” “Mit kellene tennem?” “Számít az életem?” “Mi ad jelentőséget az életemnek?” “Van valami oka ennek az egésznek?” Ezek a kérdések alakítják az álmaikat, és ezek az álmok táplálják az identitászavart.

Az egyetlen módja annak, hogy világosan meghatározzuk az életünket, az, ha Isten álma van az életünkben. Ha nem így van, nem fogod tudni, ki vagy, vagy azt, hogy Isten mit akar, ki legyél. Mindig fel fogod magadnak tenni ezeket a kérdéseket. Kételkedni fogsz abban, amit csinálsz és abban, hogy miért csinálod; azon tűnődsz van-e értelme annak, amit csinálsz.

Az álmaid határoznak meg téged—tehát meg kell győződnöd arról, hogy megfelelő álmod van! És az egyetlen módja annak, hogy megtudd, helyes álmod van-e, az, ha megtudod, mi Isten álma az életedre nézve.

Jézus azt mondta, “A test lámpása a szem. Ezért ha a szemed tiszta, az egész tested világos lesz. Ha pedig a szemed gonosz, az egész tested sötét lesz. Ha tehát a benned lévő világosság sötétség, milyen nagy akkor a sötétség” (Mt 6,22-23).

Ha nagyszerű látásmódod van, túllátsz azon, ami előtted van, hosszú távon— akár az örökkévalóságig is.

Egy nagy álom az örökkévalóság perspektívájából és Isten életedre vonatkozó tervébe vetett hitből születik. A rövid látásmód egy kis álmot fog meghatározni. De a hosszútávú látásmód egy hatásos, tartalmas álmot fog megformálni.

Bölcsen válaszd meg az álmodat. Az Istennek az életedről alkotott vízióján alapuló álom változást fog hozni abban, hogy mennyire jól teljesíted a célodat. Ugyanakkor másokat is Isten és az ő terve felé irányít, ez az egyetlen módja annak, hogy megtaláljuk az élet teljességét.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan győződhetsz meg arról, hogy egy álom Istentől származik és nem saját magad alkotta?
  • Mi a különbség egy cél és egy álom között?
  • Milyen módon kellene a céljaidnak formálni az álmaidat?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.04.20.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása