Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Krisztus testének szüksége van rád

2019. április 02. 03:00 - FAmelita

"Ti pedig Krisztus teste vagytok, és egyenként annak tagjai."(1 Kor.12:27)

Azért is kell egy gyülekezethez kapcsolódnod, hogy beteljesítsd az elhívásodat, hogy gyakorlati módon szolgálj más hívők felé. A Biblia  azt mondja „Mindannyian együtt Krisztus teste vagytok, és mindegyikőtök egy különálló és nélkülözhetetlen tagja a testnek.” (1 Korinthus 12:27 – NLT fordítás)

A te szolgálatod is elhagyhatatlan része a Krisztus testének. Mindannyiunknak van egy szerepe, és minden szerep fontos. Isten felé nincsen kis szolgálat, neki minden számít. 

A gyülekezetben nincsenek jelentéktelen szolgálatok. Néhány látható, míg néhány rejtve marad a színfalak mögött, de mind értékes. Sokszor a kisebb és rejtettebb szolgálatok hozzák a legnagyobb változást.  Az otthonomban például a legfontosabb lámpák nem a nagy kandeláberek az étkezőben, hanem a kicsi éjjeli fények, melyek megvédenek attól, hogy beverjem a lábujjaimat, amikor leszökök éjjel nassolni.

Nincsen összefüggés a méret és a fontosság között. Minden szolgálat fontos, mert egymástól függünk, hogy aztán be tudjuk tölteni a feladatunkat.

Amikor a tested egyik része nem funkcionál beteg leszel. A tested többi része pedig szenved. Képzeld csak el mi történne ha a májad egyszer csak elkezdene magáért élni: "Fáradt vagyok! Nem akarom kiszolgálni a testet többé! Ki akarok venni egy évet és csak táplálékot akarok kapni, semmi mást. Azt akarom tenni, ami nekem jól esik. A többiek vegyék át a részem."

Mi történne szerinted ebben az esetben? A tested meghalna.

Ma is több ezer gyülekezet haldoklik olyan keresztények miatt, akik nem akarnak szolgálni. Csak ott ülnek az oldalvonalnál nézőként, miközben Krisztus teste szenved.

Isten arra hív téged, hogy szolgálj, méghozzá messzemenően túl azon amit valaha is elképzeltél. Jó cselekedetekre teremtett téged, amiket már előre elkészített neked (lásd Efezus. 2:10). Amikor mások felé szolgálsz, azt Istennek teszed.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Miért nehéz ezt az Istentől kapott elhívást betölteni, ha nincsenek körülötted más hívők?
  • A szolgálatod nagysága nem tükrözi annak fontosságát. Ezt a gondolatot könnyű elfogadnod vagy sem? Miért?
  • Észrevetted már, hogy Isten hogyan használt egyszerű szolgálatokat az életedben vagy másokéban ahhoz, hogy nagy változást hozzon?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.03.26.)

Szólj hozzá!
Címkék: szolgálat

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása