Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten kegyelme mindenkié

2019. május 23. 03:00 - FAmelita

„Az ígéretek nem csak azoké, akik Mózes törvényei szerint élnek. Mindenkié, aki hittel él, mint Ábrahám.” (Róma 4:16, ICB fordítás)

Nem számít, ki vagy; nem számít, mit tettél, Isten szeret téged, és azt akarja, hogy gyere haza hozzá. Meg akarja mutatni a kegyelmét rajtad. És egy nagy ünnepséget akar rendezni, amikor visszatérsz.

Róma 4:16-ban azt mondja a Biblia: „Az ígéretek nem csak azoké, akik Mózes törvényei szerint élnek. Mindenkié, aki hittel él, mint Ábrahám.”

A zsidók, Izrael népe, Mózes törvénye alatt éltek az Ószövetségben. Ez a vers azt mondja, hogy Isten kegyelme elérhető nem csak a zsidók számára, akik Mózes törvénye alatt éltek. Hittel mindenki számára elérhető.

Ez csodálatos hír! Isten kegyelme nem csak a zsidóké. A kegyelem mindannyiunké! Mindannyian ugyanazon az egy úton jöhetünk Istenhez: Isten kegyelmében való hit által, az Ő Fián, Jézus Krisztuson keresztül.

Mindenki beletartozik ebbe a csoportba? Igen. Ez azt jelenti, hogy a gazdagok és a szegények is? Igen. A politikusok és a fizikai munkások is? Igen. Mindenféle etnikai háttérből? Igen. A világ minden országából? Igen!

Azt jelenti, hogy mindenki. Mindenki! Isten kegyelme elérhető a számodra!

A kegyelem megértése nélkül nem értheted meg, mit jelent az Istennel való kapcsolat. A kegyelem nélkül nincs semmiféle kapcsolatod Istennel. Ez a kereszténység szíve. Ez a lényege Jézus követésének, a hívő életnek. Emlékezz, nem számít, ki vagy, nem számít, mit tettél, Isten kegyelme elérhető a számodra.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Miért nehéz sok embernek hinni Isten kegyelmében?
  • Isten kegyelmének világosságában hogyan kezelhetsz másokat, különösen, ha ők nem becsülik meg a te kegyelmedet?
  • Milyen hatással van a kegyelem arra, hogyan közelítesz Istenhez?

*(Daily Hope by Rick Warren – 2019.05.16.)

Szólj hozzá!
Címkék: kegyelem

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása