Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A hatékony imádkozás négy módja

2019. július 16. 03:00 - FAmelita

„Kérlek, emlékezz vissza arra az ígéretre, amelyet szolgádnak, Mózesnek tettél: »Ha ti hűtlenek lesztek, én elszélesztelek benneteket a népek közé. De ha megtértek hozzám, megtartjátok parancsolataimat, és azok szerint éltek... visszaviszlek arra a helyre, amelyet kiválasztottam, hogy ott tiszteljék nevemet.«” (Neh 1,8–9 NLT fordítás).

Ma Nehémiás élete alapján szeretnék beszélni a hatékony imádkozás négy módjáról:

1. Alapozd a kérésedet Isten jellemére. Imádkozz úgy, mint aki tudja, hogy Isten válaszolni fog: „Várom, hogy válaszolj, azért, aki vagy. Hűséges Isten vagy. Nagyszerű Isten vagy. Szerető Isten vagy. Csodálatos Isten vagy. Te kezelni tudod ezt a problémát, Istenem!”

2. Ismerd be azokat a bűneidet, amiknek a tudatában vagy. Miután Nehémiás Istenre alapozta az imáját, beismerte a bűneit. Azt mondta: „Beismerem, hogy vétkeztünk ellened. Igen még a családom és én is vétkeztünk ellened. Borzalmasan nagyot vétettünk, amikor nem engedelmeskedtünk a parancsolatoknak, rendeleteknek és törvényeknek, amiket nekünk adtál.” (Neh 1,6–7). Nem Nehémiás hibája volt, hogy Izrael fogságba került. Meg sem született, mikor ez történt, valószínűleg már a fogságban született. Mégis, magát is bele sorolta a nemzet bűneinek okozói közé. Azt mondta "Része vagyok a problémának."

3. Kérd Isten ígéreteit. Nehémiás imádkozott az ÚRhoz, és ezt mondta: „Kérlek, emlékezz vissza arra az ígéretre, amelyet szolgádnak, Mózesnek tettél.” (Neh 1,8 NLT fordítás). El tudod képzelni, hogy azt mondd Istennek: "emlékezz!" Nehémiás emlékeztette Istent Izraelnek tett ígéretére. Gyakorlatilag Nehémiás így imádkozott: „Istenem, figyelmeztettél minket Mózesen keresztül, hogy ha hűtlenek leszünk elveszítjük Izrael földjét. De azt is megígérted, hogy ha megbánjuk, akkor visszaadod azt nekünk”.
Szüksége van Istennek emlékeztetőre? Nem. Elfelejti, amit megígért? Nem. Akkor mégis miért tesszük ezt? Mert nekünk segít emlékezni arra, hogy mit ígért Isten.

4. Légy konkrét, abban amit kérsz. Ha konkrét választ szeretnél kapni az imádra, akkor kérj konkrétan. Ha az imáid csak általános kéréseket tartalmaznak, akkor honnét fogod tudni, hogy Isten megválaszolta őket?

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mi az a megválaszolatlan kérés az imáidban, amit mostanában kértél Istentől?
  • Imádkozz újra ezért a dologért úgy, hogy követed a fenti lépéseket. Hogyan változik az imád?
  • Isten mely ígéreteire kell igényt tartanod?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.07.09.)

Szólj hozzá!
Címkék: ima

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása