Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hat mód, ahogy a feddhetetlenségeden dolgozhatsz

2019. július 29. 03:00 - FodorImi

„Elutasítjuk az álarcok viselését, játszmák játszását. Nem manőverezünk, és nem manipulálunk a színfalak mögött. Nem forgatjuk ki Isten Igéjét a saját kedvünk szerint. Inkább mindent nyíltan teszünk és mondunk” (2Kor 4,2 The Message fordítás).

dh_20190722.jpg

A feddhetetlenség megköveteli, hogy életünk minden területét azonos intenzitással kezeljük. Ugyanolyan elkötelezettnek kell lenned a kiválóság iránt a házasságodban, mint a munkádban. Ugyanolyan elkötelezettnek kell lenned a kiválóság iránt a szolgálatban, mint a gyermeknevelésben.

Hadd mutassak neked hat módot, hogyan dolgozhatsz azon, hogy feddhetetlen emberré válj!

1. Tartsd meg az ígéreteidet!

A feddhetetlen emberek megtartják a szavukat. Ha azt mondják, hogy meg fogják tenni, akkor meg is teszik. Ha azt mondják, hogy ott lesznek, akkor megjelennek. A Biblia azt mondja A példabeszédek könyve 25. fejezetének 14. versében: „Mint a fellegek és szelek, melyek nem hoznak esőt, olyanok az emberek, akik nem teljesítik az ígéretüket” (GNT fordítás).

2. Fizesd ki a számláidat!

Lehet, hogy ezt nem tartod nagy dolognak, pedig az. Több pénzt költesz, mint amennyit keresel? Ez a feddhetetlenség hiánya. Adósságba vered magad olyan dolgokért, amit nem tudsz megfizetni? Ez a feddhetetlenség hiánya. A zsoltárok könyve 37. fejezetének 21. verse azt mondja: „Kölcsön kér a gonosz, és soha nem adja meg” (GNT fordítás).

3. Utasítsd el a pletykát!

Isten keresi a feddhetetlen férfiakat és nőket, akik tudják, hogyan őrizzék meg a titkot, és ne tegyék közzé a közösségi oldalakon. Akik nem beszélnek az emberekről a hátuk mögött. Sőt meg sem hallgatják az ilyen beszédeket, mert: „a pletykásra nem lehet titkot bízni, de aki feddhetetlen, az megtartja a bizalmas közlést” (Péld 11,13 The Message fordítás).

4. Add meg hűségesen a tizedet!

Ahova legelsőként teszed a pénzed, az a legfontosabb neked. Malakiás próféta könyve 3. fejezetének a 8. és a 10. verse ezt mondja: „Vajon helyes, ha az ember becsapja az Istent? Természetesen nem, ti mégis be akartok csapni engem. »Hogyan?« – kérdezitek. A tizeddel és a felajánlásokkal. […] Hozzátok be a teljes tizedet a Templomba! […] Tegyetek próbára engem, és meg fogjátok látni, hogy kinyitom a menny csatornáit, és bőségesen árasztok rátok mindenfajta jó dolgot” (GNT fordítás).

5. A munkádban add mindig a legjobbat!

A Biblia azt mondja: „Készségesen dolgozzatok, bármit tesztek, mintha az Úrnak dolgoznátok, nem embereknek” (Kol 3,23 NLT fordítás). Ha hívő vagy, az igazi főnököd Isten, aki akkor is látja a munkádat, ha senki más nem.

6. Mindig add a valódi önmagad másoknak!

A feddhetetlen ember nem viselkedik így a gyülekezetben, úgy a munkahelyen, amúgy meg a golf tanfolyamon. „Elutasítjuk az álarcok viselését, játszmák játszását. Nem manőverezünk, és nem manipulálunk a színfalak mögött. Nem forgatjuk ki Isten Igéjét a saját kedvünk szerint. Inkább mindent nyíltan teszünk és mondunk” (2Kor 4,2 The Message fordítás).

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan tarthatod távol magad a pletyka meghallgatásától vagy támogatásától?
  • Milyen ígéreteket nem tartottál meg, amit a feddhetetlenséged miatt meg kellene tenned?
  • Hogyan változtatnád meg a cselekedeteidet, munkavégzésedet, ha Isten ülne a főnököd irodájában, és figyelné a munkádat?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.07.22.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása