Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Miért imádkozzuk, hogy „legyen meg a te akaratod”?

2019. augusztus 26. 03:00 - gabormel

„...legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is” (Mt 6,10 RÚF).

c568c21a73020d4ec85bcf609f34da42.jpg


Istent imádjuk minden egyes alkalommal, amikor imáinkban az életünket eléje visszük. Jézus arra tanít minket, hogy imáinkban Isten akarata mellett kötelezzük el magunkat.
 

Istennek konkrét elképzelése van az életedre. A Róm 12,2 azt mondja, hogy az ő akarata jó, tökéletes és neked való. Az Istenhez való kapcsolódásnak része, hogy ezt mondod: „Istenem, mi az akaratod ma számomra? Akaratodat akarom cselekedni.”

A mennyben Isten akarata tökéletesen megvalósul. A probléma az, hogy a földön ez nem mindig van így. Ezért imádkozunk úgy, hogy legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is”. Azt mondjuk: „Istenem, engedelmeskedni akarok neked. Azt akarom tenni, amit te akarsz, hogy tegyek”.

A „legyen meg a te akaratod” három különböző módon mondható. Mondhatod neheztelve: „legyen meg a te akaratod, de nekem ez nem tetszik”. Mondhatod beletörődve: „legyen meg a te akaratod, mivel én már nem tudok mit tenni”. Vagy mondhatod várakozással: „legyen meg a te akaratod, mert tudom, hogy ez a legjobb számomra, és ez az, amit akarok, hogy ma megvalósuljon az életemben”.

A földi édesapád nem mindig tudja, hogy mi a legjobb, viszont abban biztos lehetsz, hogy a mennyei Atyád igen. Ezt jelenti a „legyen meg a te akaratod”. 

Imádkozz így: „Istenem, tudom, hogy a te akaratod sokkal jobb, mint bármi, amiről csak álmodhatnék. Az életemet neked akarom adni. Azt akarom, hogy a te akaratod legyen meg az életemben.” 

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez: 

  • Mit jelent várakozással imádkozni? 
  • Honnan tudhatod, hogy mi Isten akarata?
  • Hiszel abban, hogy Isten törődik azzal, hogy mik a te álmaid és vágyaid? Miért igen, vagy miért nem? 

+ (Daily Hope by Rick Warren, 2019.08.19.)

Szólj hozzá!
Címkék: ima Isten akarata

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása