Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Arra hívtak el, hogy Krisztushoz hasonlóvá válj

2019. szeptember 03. 03:00 - FAmelita

„Isten előre ismerte az embereit, és kiválasztotta őket, hogy az ő Fiához hasonlóvá váljanak abból a célból, hogy az ő Fia legyen az elsőszülött sok testvér között" (Róm 8,29).

dh.jpg

Legtöbbünknek nagy álmai voltak fiatal korában. Valami nagyszerűt akartunk volna elérni. Talán baseball játékos, balerina vagy elnök akartál lenni. 

Viszont legtöbbünknek ez az álom máshogy alakult, mint ahogy elképzeltük. Valójában talán azt gondolod, hogy kihagytad a lehetőséget, hogy azzá válj, akivé remélted, hogy válni fogsz.

De van itt valami, amit tudnod kell: arra hívtak el, hogy valami jelentőssé válj. Pontosabban, hogy hasonlóvá válj valakihez, aki jelentőségteljes volt. 

A Biblia azt mondja: „Isten előre ismerte az embereit, és kiválasztotta őket, hogy az ő Fiához hasonlóvá váljanak abból a célból, hogy az ő Fia legyen az elsőszülött sok testvér között" (Róm 8,29).

Arra hívtak el, hogy Jézushoz hasonlóvá válj. Ez nem azt jelenti, hogy valamiféle istenség leszel. Soha nem leszünk mini istenkék. Ez nem fog megtörténni.

De Isten azt akarja, hogy istenivé válj, hasonlóvá hozzá. Azt akarja, hogy vedd fel Jézus jellemvonásait, aki örömmel teljes, szerető, békés, türelmes, kedves, önuralmat gyakorló, és szelíd (talán felismerted, hogy ez néhány a Lélek gyümölcseiből, ami a Galata 5,22–23-ban található).

Ez a fajta fejlődés talán egy éjszaka alatt következik be? Abszolút nem. Könnyen megy végbe? Nem.

De el tudod érni.

A Bibliában ezt az ígéretet találjuk: „Biztos vagyok benne, hogy Isten, aki elkezdte bennetek a jó munkát, folytatni fogja, amíg végleg el nem készül vele azon a napon, amikor Krisztus Jézus visszajön (Fil 1,6 NLT fordítás).

Legközelebb, ha a Lélek gyümölcsein gondolkodsz, és elkeserednél azon, hogy milyen messzire vagy tőlük, akkor gondolj erre: Isten még nem végzett veled! Még mindig azon dolgozik, hogy Jézushoz jobban hasonlóvá tegyen téged.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Szemmel láthatóan miért vesz olyan sok időt igénybe Istennek, hogy minket Jézushoz hasonlóvá formáljon?
  • Amikor a Lélek gyümölcseire nézel a Galata 5-ben, melyik az, amit a legnehezebbnek gondolsz elérni?
  • Miben hoz változást számodra az a tudat, hogy Isten az, aki dolgozik az életedben és az életeden keresztül?

*(Daily Hope by Rick Warren)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása