Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Kérd Istent, hogy segítsen a pénzügyeidben

2019. szeptember 14. 03:00 - Erika1832

„Biztosak lehettek benne, hogy Isten gondoskodni fog minden szükségetekről, nagylelkűsége még a tiéteket is felülmúlja a Jézusból kiáradó dicsőségben” (Fil 4,19 The Message fordítás).

penzugyek002.jpgA filippiekhez írott levél 4. fejezetének 19. verse egy csodálatos és mindenre kiterjedő ígéret a gondoskodásról.

Figyeljük meg ezt a két szót: „Isten fog”. Nem azt mondja, hogy: „talán gondoskodik a szükségeitekről”. Azt mondja: „ő gondoskodni fog minden szükségetekről”. Tényként van leírva. Isten a saját jellemét és jó hírét kockáztatja ezzel.

Aztán az igevers ezt mondja: „Isten gondoskodni fog minden”. Nem azt mondja, hogy: „Isten gondoskodni fog néhány szükségetekről”. Azt mondja, hogy mindegyiket betölti.

Ezzel nem azt mondja, hogy: „Isten teljesíti minden kívánságodat”. A szükség és a kívánság között nagy különbség van. Szülőként a gyerekeidnek mindent megadsz, amit szeretnének? Remélem, hogy nem. Nem teszel így, mert szereted őket – és a te mennyei Atyád is szeret téged. Ő sem fog mindent megadni neked, amit csak akarsz, mert ha így tenne, akkor halálra kényeztetne.

Nem fog mindent megadni neked, amit akarsz, de megadja mindazt, amire szükséged van.

Akkor miért vannak pénzügyi nehézségeid? Isten kudarcot vallott? Hazudott? Túlzásba esett?

Nem! Minden ígéret velejárói az előfeltételek, a körülmények és az elvárások. Amikor Isten megígér valamit, azt mondja: „én megteszem a magam részét, te is tedd meg a magadét”. Isten a pénzügyi elveit világosan megfogalmazta számunkra a beszédében. A Biblia a pénzügyi jólét számos területét bemutatja beleértve a megtakarítást, a kiadást, az adakozást, a befektetést és a jó gazdálkodás alapelveit is. Isten mindent megadott a számodra, ami a pénzügyi stabilitáshoz szükséges.

De először is szükséges, hogy az ő segítségét kérd. Jézus azt mondja: „Kérjetek használva a nevemet, és kapni fogtok, és bőséges örömötök lesz” (Jn 16,24 NLT fordítás).

Sok ember jobban függ a hitelkártyájától, mint Jézus Krisztustól. Mutatok egy jó szabályt: mielőtt fizetnél valamiért, imádkozz érte. Adj egy esélyt Istennek, hogy gondoskodjon a fedezetről, mielőtt hitelre vennéd meg azt. Kérj tőle bölcsességet a jó pénzügyi döntések meghozatalához.

Miért akarja Isten, hogy kérj tőle? Azért, hogy adni tudjon neked. Miért akar adni? Azért, hogy kaphass.

Miért akarja, hogy kapj? Azért, hogy tele legyél örömmel.

Nagy örömöt jelent engedelmesnek lenni Isten igéjének, amikor a pénzügyeidről van szó. Isten gondoskodni fog rólad. Csak kérd tőle!

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • A pénzügyeidnek melyik területét nehéz átadnod Istennek? Miért?
  • Az, hogy örömteljes felelősséggel kezeled a pénzügyeidet, milyen bizonyságot jelent másoknak?
  • Milyen jelentős vásárlást fontolgatsz? Hogyan törekedhetsz ma Isten bölcsességére ezzel a vásárlással kapcsolatban?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.09.07.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása