Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ne csak olvasd Isten igéjét! Tanulmányozd!

2019. december 23. 03:00 - daniella_89

20191223.jpg

„Ha figyelmesen beletekintesz a tökéletes törvénybe, amely szabaddá tesz, és ha megteszed, amit mond, és nem felejted el, amit hallottál, akkor Isten megáld téged, mert megteszed” (Jak 1,25 NLT fordítás).

Amíg arra vársz, hogy Isten beteljesítse egy álmod, vagy válaszoljon egy imádra, ő azt akarja, hogy arra összpontosíts, amit megmondott neked Igéjében.

A Biblia Isten szava számodra. Tudtad, hogy többezernyi ígéretet tartalmaz? Meg tudsz nevezni egyet? Ha nem tudsz, mégis hogyan tartasz rá igényt? Ha van egy biztosítási kötvényed, de nem tudod, mit fed le, nem fogod tudni, mire tarthatsz igényt egy baleset esetén.

Isten Igéje az életed kötvénye, de ha sosem olvastad, nem tudod, mit ígért Isten az életedre nézve. Ha nem tudod, Isten mit ajánlott, ha bízol benne, nem meglepő, hogy stresszes leszel és aggódsz.

A Biblia azt mondja Jakab levele 1. fejezetének 25. versében: „Ha figyelmesen beletekintesz a tökéletes törvénybe, amely szabaddá tesz, és ha megteszed, amit mond, és nem felejted el, amit hallottál, akkor Isten megáld téged, mert megteszed" (NLT fordítás).

Stresszes akarsz lenni vagy áldott?

A kulcs az áldáshoz Isten igéjének olvasása, tanulmányozása, emlékezetbe vésése, majd megcselekvése. Minél engedelmesebb vagy, annál áldottabb leszel.

„Ó, micsoda öröme van azoknak, akik nem járnak a gonoszok tanácsa szerint, nem kószálnak a bűnösökkel, Isten dolgait megcsúfolva! Ehelyett abban gyönyörködnek, amit Isten akar, éjjel és nappal az ő törvényén elmélkedve, azon gondolkodva, hogyan követhetnék őt még közelebbről. Olyanok, mint a folyóvíz mellé ültetett fák, zamatos, hibátlan gyümölcsöt teremve minden évszakban. A levelük sosem hervad el, és minden sikerül, amit tesznek.” (Zsolt 1,1–3 TLB fordítás).

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Min változtatnál a bibliatanulmányozási szokásaiddal kapcsolatban?
  • Mit tudnál módosítani az életedben – a prioritásaid, az időbeosztásod, a hozzáállásod –, hogy még több időd legyen az Ige tanulmányozására és memorizálására?
  • Nehéznek találod az Isten Igéjének való engedelmességet? Miért igen, vagy miért nem?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.12.16.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása