Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten remekműveként bánj minden emberrel!

2020. február 20. 03:00 - gabormel

20200220.jpg

„Bánjatok méltósággal mindenkivel, akivel találkoztok!” (1Pt 2,17 The Message fordítás).

Végtelenül értékes vagy Isten számára. Isten teremtett téged. Jézus meghalt érted. Isten beléd helyezte Lelkét. És Isten azt akarja, hogy örökké vele legyél az örökkévalóságban. Ez egy elég nagy befektetés Isten részéről, amelyet nem tett volna meg, ha nem a legnagyobb érték lennél számára.

Két szempontból lehet valami értékes. Az első, hogy ki készítette. Óriási különbség van egy gyémántokkal díszített Fabergé tojás és a húsvéti tojások között, amelyeket a gyerekeiddel festettél.

„Isten mesterművei vagyunk. Jézus Krisztusban újrateremtett minket, így megtehetjük azokat a jó dolgokat, amelyet régen nekünk tervezett” (Ef 2,10 NLT fordítás). Isten nem alkotott hulladékot. Létrehozott téged, és te jó vagy! Mielőtt megszülettél volna, Isten eltervezte a célodat és akit akart, hogy légy. Ő nem hibázik.

Valaminek az értékét az is meghatározza, hogy mennyit fognak érte fizetni.

Mennyit ér a házad? Ez az érték bármekkora lehet, amennyit valaki kínál érte. Mennyit ér egy műalkotás? Csak amennyit valaki hajlandó fizetni érte.

Mennyit érsz? Jézus Krisztus hajlandó volt az életét adni: „Ő Krisztus drága, éltető vérével fizetett érted, aki Isten bűntelen, hibátlan Báránya” (1Pt 1,19 TLB fordítás). Ha valaha is kételkedsz az értékedben, csak nézz a keresztre! Jézus hajlandó volt megfizetni érted a végső árat. Ennyire értékes vagy a számára.

Jézus azt akarja, hogy úgy bánj másokkal, mintha ők olyan értékesek lennének, mint te – mert azok. Isten teremtett mindenkit, és Jézus meghalt mindenkiért. Életedben minden személy értékes Isten számára, és ő feltétel nélkül szereti őket.

Az, ahogyan másokat szeretsz, megmutatja nekik, hogy milyen értékesek Isten számára.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mi változik abban, ahogy magadat látod, amikor megérted, mennyire értékes vagy Isten számára?
  • Miért nehéz néha másokat Isten mesterművének tekinteni? Mi segít abban, hogy megőrzid másokról a megfelelő képet?
  • Mit jelent másokkal tisztelettel és méltósággal bánni?

(Daily Hope by Rick Warren, 2020.02.13.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása