Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Higgy másokban, ahogy Jézus hisz benned!

2020. február 22. 03:00 - gerbeaud

20200222.jpg

„Ha szeretsz valakit, akkor hű leszel hozzá, nem számít, mi az ára. Mindig hinni fogsz benne, mindig a tőle telhető legjobbat várod tőle, és mindig meg fogod állni a helyed a védelmében” (1Kor 13,7 TLB fordítás).

Jézus hisz benned. Erről rengeteg bizonyíték van a Bibliában.

„Ha olyan kis hitetek van, mint egy mustármag, akkor mondhatjátok ennek a hegynek: »Menj innen oda!«, és oda fog menni. Semmi sem lesz lehetetlen számotokra” (Mt 17,20 NIV fordítás).

„Minden lehetséges annak, aki hisz” (Mk 9,23 NIV fordítás).

„Ha van hitetek, és nem kételkedtek, akkor megtehettek ilyen dolgokat és sokkal többet” (Mk 21,21 TLB fordítás).

Jézus hiszi, hogy mindezeket megteheted, mert amikor belé helyezed a bizalmadat, az ő Lelke benned él. Tőled is azt akarja, hogy segíts másoknak elhinni ezt magukról. Pál apostol azzal biztatta a híveket: „Azt akarom, hogy segítsünk egymásnak a hitünkkel. A hitetek segíteni fog nekem, a hitem pedig segíteni fog nektek” (Róm 1,12 NCV fordítás).

Minden nap találkozhatsz olyan emberekkel, akiknek alacsony az önbecsülésük. Mindenkinek vannak bizonytalanságai. És sok ember folyamatosan ugyanazt a lemezt játssza le a fejében, ahogy valaki régen azt mondta nekik, hogy nem viszik semmire.

Hogyan tudják az emberek ezt az átkot visszafordítani? Segíthetsz nekik, hogy elkezdjék elhinni, amit Jézus mond róluk, ahelyett, hogy azt higgyék el, amit más emberek mondanak róluk.

A Biblia azt mondja Pál első levele a korinthusiakhoz 13. fejezetének 7. versében: „Ha szeretsz valakit, akkor hű leszel hozzá, nem számít, mi az ára. Mindig hinni fogsz benne, mindig a tőle telhető legjobbat várod tőle, és mindig meg fogod állni a helyed a védelmében” (TLB fordítás).

Ez az, amit Isten akar, hogy tegyél. Azt akarja, hogy megmutasd a másokba vetett hitedet, hogy így elhihessék azt, amit Isten mond róluk.

Ennek egyik legjobb módja, amit az egyházban teszünk, hogy egy kis csoport tagjai vagyunk. Amikor egy nagyon kemény heted van, kételkedsz, mélyponton vagy, és elbátortalanodtál, akkor szükséged van egy bizalmi emberekből álló csoportra, akik hinni fognak benned. És te is megteheted számukra ugyanezt. Jézus követői nem csak Krisztusban hisznek. Mi egymásban is hiszünk.

A hited segíthet mások hitének növekedésében, amikor úgy hiszel bennük, ahogy Jézus hisz benned.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen bizonytalanságok tartanak távol attól, hogy higgy magadban úgy, ahogy Jézus hisz benned?
  • Miért fontos az, hogy az emberek úgy lássák magukat, ahogy Isten látja őket?
  • Hogyan segített a kiscsoportod abban, hogy higgy, amikor azt gondoltad, nincs elég hited?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.02.15.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása