Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Szeretetünkről ismernek meg bennünket

2020. február 25. 03:00 - Anika Enikő

20200225.jpg

„Mindenki tudni fogja, hogy a tanítványaim vagytok, ha szeretitek egymást" (Jn 13,35 NIV fordítás).

Egy kereszténynek a megkülönböztető jele nem a kereszt, a feszület, a galamb vagy a hal az autó hátulján, hanem a szeretet. Hányan tudják a szeretettel teli életmódod miatt rólad azt, hogy keresztény vagy?

Énekelünk, beszélünk, imádkozunk és tanulmányozzuk a szeretetet; de vajon éljük is? Ahhoz, hogy a szeretet legyen az életed vezérfonala és a legnagyszerűbb célod, tenned kell valamit mihelyt befejezed az elolvasását ennek az áhítatnak. Kezdeményezned kell. A szeretet cselekszik.

Először kezdd el szeretni a jelenlegi kapcsolataidat! Szeretetlenül viselkedtél valakivel, és itt az ideje megbékélést keresni? Hozd helyre a dolgaidat a gyerekeiddel, a társaddal, a barátoddal, barátnőddel, a szüleiddel vagy valakivel az iskolában, a munkahelyen!

Aztán kezdd el növelni  a kapcsolataidnak a számát! Ha a legfontosabb cél az életedben a szeretet, akkor szükséges annyi kapcsolatot építened, amennyit lehetséges. Hogy miért? Azért, mert a világ azáltal fog tudni Isten szeretetéről, ahogy szeretjük egymást, és különösen azáltal, ahogy a keresztények szeretik őket.

Remeteként nem lehet szeretettel teli életmódot élni. A szeretet egyenlő az idővel. Időbe kerül szeretni az embereket. Ha szereted a barátaidat, akkor időt töltesz velük. Ha szereted a gyerekeidet, időt kell velük töltened. A szeretet mindig időbe és energiába kerül. De mindig megéri.

El tudod képzelni, mi történne, ha a gyülekezetben mindenki így szeretne? Ha mindannyian elköteleznénk magunkat arra, hogy szeretettel cselekszünk, és önzetlenül bánunk az idővel azért, hogy az emberek megtapasztalják annak az ízét, hogy az Isten mennyire szereti őket. Megváltoztatná a világot. Isten királysága növekedne. Istent pedig nagyon boldoggá tenné.

Az embereket jobban vonzza Krisztus, mint amennyire meg vannak győződve erről. Az embereken keresztül megnyilvánuló Isteni szeretethez vonzódnak, azokhoz, akik azt állítják, hogy Krisztust követik. És az embereket nem érdekli, hogy mit tudunk, amíg nem tudják, hogy törődünk velük.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan van hatással, és hogyan befolyásolja az életedben lévő nem hívő embereket az, ahogyan kifejezed a szereteted az emberek felé?
  • Kivel kell megbékélned? Hogyan tehetnéd meg az első lépést?
  • Mi tart vissza attól, hogy több kapcsolatot építs és mélyíts?

Isten annak ellenére szeret bennünket, hogy vétkezünk. Tulajdonképpen annyira szeret bennünket, hogy elküldte a Fiát, Jézust, hogy megtisztítson bennünket a bűntől, és hogy bekerüljünk Isten családjába.

Ha még nem fogadtad el Isten szeretetét, és nem hívtad be Jézust a szívedbe, akkor szeretném, ha most lenne erre lehetőséged. Mondd el ezt az imát: „Drága Istenem! Nem értem ezt az egészet, de köszönöm, hogy szeretsz engem. Köszönöm, hogy értem vagy, és hogy nem azért küldted el Jézust, hogy elítéljen engem, hanem hogy megmentsen. Megvallom, hogy szükségem van Jézusra mint az én Megváltómra, és behívom ma őt az életembe; szeretnék kapcsolatba lépni Jézussal; szeretném követni őt, és megtenni mindazokat a dolgokat, amikre kér engem.

Kérlek Jézus, hogy ments ki a múltamból, a sajnálataimból, a hibáimból, a bűneimből, a szokásaimból, a fajdalmaimból és az elakadásaimból. Céljaid érdekében ments meg engem! Tudni akarom, hogy miért születtem erre a földre; és szeretném betölteni mindazt, amiért teremtettél. Szeretném megtanulni, hogyan szerethetlek téged, és hogyan bízhatom benned; és azt, hogy hogyan lehetek a családod része örökké. A te nevedben imádkozom. Ámen!”

Ha most imádkoztál, és befogadtad Jézust, kérlek, küldj angolul egy emailt ide: Rick@PastorRick.com hogy tudjak rólad, mert szeretnék neked ingyenes, angol nyelvű anyagokkal segíteni, hogy elindulj Jézussal az úton.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.02.18.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása