Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A szeretet és a bizalom egymástól elválaszthatatlan

2020. február 28. 03:00 - nagynikoletta

daisy_heart_ribbon.JPG

„Mindig azokra a dolgokra kell törekednünk, amelyek békét hoznak, és segítenek, hogy megerősítsük egymást” (Róm 14,19 GNT fordítás).

A szeretet bizalomra épül. Ha igazán szeretsz másokat, akkor hiszel bennük. Megbízol bennük. Építed az önbizalmukat. Enyhíted a félelmeiket. A bizalmad pedig majd kivirágoztatja őket.

Ha nem tudod megtanulni, hogyan bízz meg másokban, sosem fogod megtanulni, hogyan szeress, vagy téged hogyan szeressenek. Sok ember, aki úgy véli, hogy szeretetbeli problémája van, valójában bizalmi problémával rendelkezik, mivel a szeretet és a bizalom egymástól elválaszthatatlan.

Amikor Jézus szülővárosába, Názáretbe ment, az emberek, akik hallották őt tanítani, nem hittek neki, sőt megbotránkoztak benne. Ennek eredményeképpen, Jézus „nem tudott ott egyetlen csodát sem tenni azon kívül, hogy rátette kezeit néhány beteg emberre, és meggyógyította őket. Meglepte őt a hitük hiánya” (Mk 6,5–6 NIV fordítás).

Nem Jézus hitének a hiánya akadályozta meg a csodákat. Nem tudott jó cselekedeteket tenni a saját szülővárosában a lakosság hitének és belé vetett bizalmának hiánya miatt.

Ha ez igaz Jézusra, akkor minden bizonnyal igaz rád is. Ha az emberek nem bíznak benned, akkor nem tesznek képessé arra, hogy kibontakozhass. Illetve, ha te nem bízol másokban, akkor korlátozod őket. Ha az emberek nem hisznek neked, nem bíznak benned, vagy nem mutatnak bizalmat irányodba, akkor ez visszatart téged. Ha viszont azok, akik szeretnek téged, bizalmat mutatnak irányodba, az ki tudja hozni belőled a legjobbat. Ez önbizalmat ad neked és segít, hogy teljesítsd a céljaidat.

Szeretnél olyan szeretetet, amely örökké tart? Akkor mutasd meg másoknak, hogy bízol bennük! Ha megteszed, építed az önbizalmukat, és meg fogsz lepődni azon, hogy milyen dolgokba fognak belevágni Isten segítségével és a te bizalmaddal.

„Mindig azokra a dolgokra kell törekednünk, amelyek békét hoznak, és segítenek, hogy megerősítsük egymást” (Róm 14,19 GNT fordítás).

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Gondolj azokra az emberekre, akiket a legjobban szeretsz a világon! Mit gondolsz, mit érhetnének el, ha tudnák azt, hogy te hiszel bennük?
  • Mi lenne az, amit valaki másnak kellene meglátnia benned, és elhinnie veled kapcsolatban?
  • Melyek azok a gyakorlati módszerek, amelyekkel megmutathatod másoknak, hogy bízol bennük?

Isten szeret minket annak ellenére, hogy vétkezünk. Valójában, annyira szeret minket, hogy elküldte Fiát, Jézust, hogy megtisztítson minket bűneikből, és bevezessen minket Isten családjába.

Ha még soha nem fogadtad el Isten szeretetét, és nem hívtad be Jézust a szívedbe, szeretném, ha most élnél ezzel a lehetőséggel. Mondd el ezt az imát: „Drága Istenem, nem értem ezt egészen, de megköszönöm, hogy szeretsz engem. Köszönöm, hogy itt vagy nekem, és hogy nem azért küldted el Jézust, hogy elítéljen, hanem hogy megmentsen engem. Beismerem, hogy szükségem van Jézusra mint Megváltómra, és ma be szeretném hívni Jézust a szívembe. Szeretném, hogy kapcsolatom legyen Jézussal. Követni szeretném őt, és meg szeretném tenni azokat a dolgokat, amelyekre ő utasít engem.

Kérlek, hogy ments meg a múltamtól, a bánatomtól, a hibáimtól, a vétkeimtől, a szokásaimtól, a sérüléseimtől és a csalódásaimtól! Kérlek, őrizz meg a céljaidra! Meg szeretném érteni, hogy miért helyeztél engem erre a bolygóra. Teljesíteni szeretném azt, amire teremtettél. Meg szeretném tanulni, hogyan szeresselek, hogyan bízzak benned, és hogyan legyek a te családodban mindörökké. A te nevedben imádkozom. Ámen!”

Ha elmondtad ezt az imát, hogy befogadd Jézust, kérlek küldj egy e-mailt angol nyelven Rick Warrennek a Rick@PastorRick.com címre, és tudasd vele. Szeretne küldeni neked néhány ingyenes anyagot angolul, amelyek segíthetnek a Jézussal való utad megkezdésében.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.02.21.)

Szólj hozzá!
Címkék: szeretet ima bizalom

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása