Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az élet a kapcsolatokról szól, nem a teljesítményről

2020. március 07. 03:00 - FodorImi

20200307i.jpg

„Nem számít, hogy mit mondok, mit hiszek, mit teszek, szeretet nélkül csődbe jutok” (1Kor 13,3 The Message fordítás).

Tegnap megtanultuk, hogy a Biblia tanítása nagyon egyértelmű arról, hogy mi számít igazán az életben: „Ha Jézus Krisztus követője vagy... egyedül a hited számít, amely képessé tesz mások szeretetére” (Gal 5,6 CEV fordítás).

Ha szeretet nélkül éled az életed, bármit mondasz, egyáltalán nem számít; bármit ismersz, egyáltalán nem számít; bármit hiszel, egyáltalán nem számít; bármit adsz, egyáltalán nem számít.

És végül, ha szeretet nélkül éled az életed, semmi nem számít, bármit is érsz el.

A személyes teljesítmények hihetetlen listáját halmozhatod fel. Elérheted, hogy a Fortune magazin címlapján legyen a képed. Nobel-békedíjat nyerhetsz. Lehet rendkívüli teljesítményed, lehetsz az év vállalkozója, felépíthetsz milliárd dolláros céget, óriási sikereid lehetnek azon a területen, melyen erőfeszítéseket teszel. A Biblia azonban azt mondja, hogy szeretet nélkül mindez semmit sem ér. A Biblia azt mondja – Isten azt mondja – a kapcsolatok fontosabbak, mint a teljesítmény.

Az élet a kapcsolatokról szól, nem a teljesítményről.

Ez ilyen egyszerű: bírhatsz egy szónok ékesszólásával, tied lehet egy lángelme tudása, lehet csodatévő hited, adakozhatsz nagylelkűen, lehetsz szupersztár, de ha szívedben nincs szeretet, mindez semmit sem ér. Semmit sem számít. Az egyetlen dolog, ami számít Istennek: Szereted-e őt, és szereted-e a többi embert?

Egy nap meg fogsz halni, és Isten elé fogsz állni. Amikor majd megítéli az életedet, nem a bankszámládat fogja nézni, sem a teljesítményeidet vagy a végzettségeidet. Nem fog törődni a sportban szerzett trófeáiddal. Nem nézi sem az elismeréseidet, sem az önéletrajzodat.

Isten a kapcsolataid alapján fogja értékelni az életed. Azt fogja kérdezni: mennyire szerettél engem, és mennyire szeretted a többi embert? Ez a nagy parancsolat. Szeresd Istent teljes szívedből, és szeresd az embertársadat, mint magadat!

Ezért tanítja nekünk Pál, hogy ami a legtöbbet számít, az a szeretet által kifejezett hitünk (lásd Gal 5,6).

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Ha ma meghalnál, és Isten elé állnál, mit mondana az iránta és más emberek iránti szeretetedről?
  • Milyen lehetőségeket adott számodra Isten, hogy szeresd a munkahelyeden a körülötted levő embereket?
  • Mit gondolsz, Isten miért várja azt tőlünk, hogy azzal töltsük az életünket, hogy megtanuljuk őt és embertársainkat jobban szeretni? 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.02.29.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása