Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Bízz Isten tervében a legnehezebb időkben!

2020. március 16. 03:00 - Besther

20200316_miert.jpg

„Ezért tehát nem csüggedünk... Mert a mi pillanatnyi könnyű szenvedésünk minden mértéket meghaladó nagy, örök dicsőséget szerez nekünk” (2Kor 4,16–17).

„Miért pont én?”

Ha még sosem tetted fel ezt a kérdést, akkor csak várj! Amikor az élet valóban nehézzé válik, akkor a legtöbb ember előbb vagy utóbb meg fogja kérdezni: „Miért pont én?”

A sötét napokon ez a rossz kérdés. Helyette próbáld meg ezt kérdezni: „Istenem, mi a célod ezzel?”

A Biblia ezt mondja Péter első levele 1. fejezetének 6–7. versében: „Ideiglenesen mindenféle próbák és kísértések zaklatnak titeket. Ez nem véletlen. Ez azért történik, hogy bizonyítsa a hiteteket, amely végtelenül értékesebb, mint az arany” (Phillips fordítás).

Semmi sem érkezik az életedbe véletlenül. Isten nem okozója a rossznak, viszont mindenből ki tudja hozni a legjobbat, még a rosszból is. A próbák megmutatják a jellemed, az érettséged, a bizakodásod, az értékeidet és a hited. 

A Biblia egyik fő alakja Pál apostol. Egész életét arra szánta, hogy Istent szolgálja. Pál élete viszont sok szempontból rosszabb volt, mint ahogy azt el tudod képzelni. Megkövezték, hajótörést szenvedett, otthagyták meghalni, bebörtönözték, megverték és kirabolták.

Ő viszont sosem keseredett el. Ahelyett, hogy azt kérdezte volna: „Miért pont én?”, Isten célját kereste és bízott benne. Megtanult bízni Istenben a gondok idején még akkor is, ha nem értette az Úr szándékát.

Mi a titka ennek a kitartásnak? „Ez az oka annak, hogy soha nem esünk össze... Ezek a kis bajok – amelyek valóban annyira ideiglenesek – állandó, dicsőséges és szilárd jutalmat nyernek számunkra a fájdalmunk teljes arányából” (2Kor 4,16–17 Phillips fordítás).

Reménykedhetsz, mert Istennek olyan célja és még jutalma is van számodra, mely túlszárnyalja fájdalmad.

Mikor Jézus meghalt a kereszten, akkor követői azt hitték, hogy halála értelmetlen tragédia volt, egy teljes hiba. Amit viszont nem láthattak, az az, hogy Isten még a trónján van, és egy nagyobb tervet hajtott végre.

Jézus a feltámadása után megjelent a tanítványoknak, és ezt mondta: „Békesség legyen veletek! Ahogyan az Atya elküldött engem, én elküldelek titeket” (Jn 20,21 NIV fordítás).

Pillanatokkal korábban nem látták szenvedésük értelmét. De most itt volt Jézus, elmondta nekik, hogy Isten új feladatot adott nekik, mely egy nagyobb terv része.

Isten céljai mindig nagyobbak az életedben, mint a problémáid. Bízz benne! Szereti a keresztre feszítéseket feltámadásokká változtatni. Reménytelen területekre specializálódott.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen körülmények között kérdezted már, hogy „Miért pont én?”
  • Mikor tapasztaltad, hogy Isten a nehéz helyzetekből is ki tud hozni valami jót?
  • Életed mely részében kellene ezt kérdezned: „Istenem, mi a célod?”

(Daily Hope by Rick Warren, 2020.03.09.)

 

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása