Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ne hagyj fel a gyógyulásért való könyörgéssel!

2024. október 06. 03:00 - Anita.B

Bizony, bizony, mondom nektek, hogy amit csak kértek az Atyától az én nevemben, megadja nektek. Eddig nem kértetek semmit az én nevemben: kérjetek és megkapjátok, hogy örömötök teljes legyen.

János 16,23-24pexels-tima-miroshnichenko-5206040_1.jpg

Ha valami nincs rendben az életedben és szeretnéd rendbe tenni, először  is ismerd el, hogy nem te irányítasz! Mondd el Istennek, hogy magadtól nem vagy képes erre. Ezt hívják alázatnak.

Azután tőle kérj segítséget. Hogyan? “…de megalázza magát népem, amelyet rólam neveztek el, ha imádkoznak, keresnek engem és megtérnek gonosz utaikról, én is meghallgatom a mennyből, megbocsátom vétküket, és meggyógyítom országukat” (2Krónikák 7,14).

Nem te vársz Istenre. Ő várt rád! Bármit is szeretnél helyreállítani az életedben, imádkoznod kell érte. Kértél Istentől ilyen segítséget? Arra vár, hogy kérd tőle. Ő még nálad is jobban tudja, mire van szükséged.

Sokan tudják, hogy imádkozniuk kellene elméjük, testük vagy kapcsolataik gyógyulásáért. De nem tudják, hogyan imádkozzanak.

"Bizony, bizony, mondom nektek, hogy amit csak kértek az Atyától az én nevemben, megadja nektek. Eddig nem kértetek semmit az én nevemben: kérjetek és megkapjátok, hogy örömötök teljes legyen” (János 16,23-24). Ebben az igében benne van, hogyan imádkozz gyógyulásért:

Először is, emlékezz arra, Jézus azt akarja, hogy kérj. Isten azt akarja, hogy bármit is kérsz, imában tedd, mert így tanulsz meg bízni őbenne.

Azután kérd Jézus nevében. Más szóval kérd annak alapján, amit Jézus tett érted a kereszten, amikor mindenért megfizetett, amit valaha el fogsz követni. Jézus nevében erő van, mert magában hordozza Isten kegyelmének és megváltó szeretetének súlyát.

Végül, folytasd az imádkozást, amíg Isten azt nem mondja, hogy hagyd abba. Ne add fel egy ima után, ha nem kapod meg a választ azonnal! Folytasd az imádkozást, hidd el, hogy Isten időzítése tökéletes. Isten dönti el, hogy mikor és hogyan válaszol. A te felelősséged a kérés.

Az öröm nem abból fakad, hogy megkapod, amit Istentől kérsz. Az öröm a kérésből fakad, a hitből, hogy Isten válaszolni fog, és a köszönetből, még akkor is, ha a válasza nem olyan, amilyennek elképzelted. Az öröm abból fakad, hogy bízunk, Isten felhasználja a körülményeinket arra, hogy önmagához hasonlóbbá tegyen, tudva, hogy egy napon teljesen helyreállít, s vele leszel a Mennyben.

Imádkozz, emlékezve erre a három lépésre. Isten még a fájdalmadban is több örömet ad neked az őt követő úton, mint azt valaha is el tudnád képzelni!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Miért akarja Isten, hogy megalázd magad, mielőtt gyógyulást kérnél tőle?
  • Amikor azt mondod, “Jézus nevében”, hiszed is, hogy hatalom van mögötte? Mit mondhatsz még, hogy emlékeztesd magad arra, amiben hiszel?
  • Hogyan változtat meg és hogyan segít a lelki fejlődésben a kitartó ima?

*(Daily Hope by Rick Warren 2024.09.29.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása